Přejít na menu Přejít na obsah

Přijede Nick Cave, uhrančivý Australan se smyslem pro temné tajemno

10. 2. 2017

Pearl Novinky

Do Prahy se vrátí Nick Cave se svou kapelou The Bad Seeds.  26. října 2017 vystoupí v O2 Areně v rámci turné k aktuálnímu turné Skeleton Tree. Vstupenky zakoupíte v síti Ticketportal již od 17. února.
 
Nick Cave & The Bad Seeds koncertovali u nás naposledy před téměř přesně čtyřmi lety - v listopadu 2013. Tehdy měli čerstvě venku desku Push The Sky Away a v Praze slavili veliký úspěch. Není tedy divu, že se k nám rádi vracejí. Nyní je situace obdobná - šestnáctá řadovka Skeleton Tree si samozřejmě také zasloužila turné, které zahrnulo i Českou republiku. Cave však zajisté zazpívá, stejně jako na již uplynulých koncertech lednového australského turné, i své nejznámější písně za celou svou kariéru.
 

Nick Cave je nejen hudebník, zpěvák a skladatel, ale má i literární sklony. Píše básně, stejně jako písňové texty, jeho nejznámějším básnicko-textařským dílem vůbec je nejspíš text Where The Wild Roses Grow z cyklu Murder Ballads (česky jako Mordýřské balady), který veřejnost zná jako stejnojmennou píseň - duet se zpěvačkou Kylie Minogue. Jeho knihy A uzřela oslice anděla, King Ink a King Ink II vyšly také i v češtině.

 

 

 

 

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace