Přejít na menu Přejít na obsah

Projekt Zemětřesení se vrací, zahraje na Hradech.cz 2018

14. 9. 2017

Pearl Novinky

Hudebníci, kteří v roce 1993 vytvořili tribute uskupení s názvem Zemětřesení k poctě Jiřího Schelingera, oznámili 14. 9. návrat na koncertní pódia. Stane se tak při příležitosti 25. výročí založení projektu a vydání stejnojmenného alba. Zemětřesení bude pevnou součástí příštího ročníku festivalu Hrady.cz. Zároveň se po dlouhodobých zdravotních potížích na pódia pozvolna navrací i hlas projektu, zpěvák Aleš Brichta.

Projekt Zemětřesení vznikl jako pocta Jiřímu Schelingerovi v roce 1993. Hudebníci byli vybráni hlasováním fanoušků v anketě Černá vrána. Z hlasování vzešla sestava Aleš Brichta (zpěv), Miloš Dodo Doležal (kytara), Vlasta Henych (baskytara) a Štěpán Smetáček (bicí). Muzikanti natočili album, které je Jiřímu Schelingerovi věnováno a na kterém představili i několik skladeb ze Schelingerova posledního alba Zemětřesení, které nikdy nebylo dokončeno, protože Schelinger během jeho příprav tragicky zemřel.

Projekt Zemětřesení absolvoval také turné po celé ČR, ze kterého vyšla live nahrávka Brichta, Doležal, Henych, Smetáček - Zemětřesení Živě. Nyní se hudebníci rozhodli projekt obnovit, a to se vším všudy - včetně natočení nového hudebního materiálu.

Na Facebooku kytaristy Miloše Dodo Doležala se objevilo následující oficiální prohlášení:

"V březnu 2017 jsme se sešli, abychom stanovili plán pro případné připomenutí projektu ZEMĚTŘESENÍ po 25 letech (1993-2018). Celý plán zahrnuje remastr našeho prvního alba z roku 1993 s novými bonusy a zcela nové nahrávky, které jsme připraveni pro fans natočit. Bude toho více, budeme vás průběžně informovat. Víte určitě, že Aleš má dlouhodobější zdravotní problémy a mnohokrát jsme zvažovali, jestli projekt uskutečnit. I na včerejší schůzce, na které jsme chtěli vše definitivně rozseknout. Aleš se bude pomalu vracet na pódia. Shodli jsme se na tom, že lepší příležitost než 25 let už nebude. Pro nás je to jediná možnost se k projektu vrátit. Mimo mnoha nahrávek, které pro vás s různými hosty chystáme, jsme se dohodli s managementem festivalu HRADY.cz na exkluzivních vystoupeních v rámci tohoto projektu na rok 2018. Sérii tohoto festu navštíví každý rok okolo 140 000 diváků. Budeme vystupovat v sobotu ve 20 hod. pouze tam i s několika hosty, které upřesníme. V plánu je jeden samostatný koncert v Praze na podzim 2018. Do studia se chystáme už brzy a snad Vás veškeré info potěší!!! Chceme připomenout nejen skvělého Jirku, ale chceme, aby po nás zůstaly naše společné původní nové nahrávky v této sestavě, která vznikla hlasováním fans v anketě Černá vrána v roce 93. Těšíme se na Vás a držte všechny palce, ať se vše podaří realizovat co nejlépe. Zdravíme vás všechny. Díky za maximální sdílení našeho oficiálního prohlášení."

ZEMĚTŘESENI TOUR 2018 festival HRADY
14.07.2018 - TOČNÍK/ŽEBRÁK 
21.07.2018 - KUNĚTICKÁ HORA 
28.07.2018 - ŠVIHOV 
04.08.2018 - ROŽMBERK NAD VLTAVOU 
11.08.2018 - VEVEŘÍ 
18.08.2018 - HRADEC NAD MORAVICÍ 
25.08.2018 - BOUZOV 
01.09.2018 - BEZDĚZ

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace