Přejít na menu Přejít na obsah

Protheus opouští kapelu Dymytry


Fanoušky české metalové scény zasáhla smutná zpráva. Po dvaceti letech společné hudební cesty kapelu Dymytry opouští jejich frontman Protheus. Má se tak stát po posledním koncertě v O2 areně a na základě delších neshod a rozdílných hudebních cest, kterými se Protheus a ostatní členové kapely chtějí ubírat. 

Kapela Dymytry zveřejnila na sociálních sítích prohlášení včetně videa, ve kterém si jednotliví členové sundali i své pověstné masky:


Přátelé, kamarádi, Dymytry, rodino, máme pro vás zásadní zprávu, tak chceme, aby nám bylo vidět ve videu do tváře.
Kdo nás zná a sleduje - ví, že v roce 2018 jsme prošli první velkou kapelní krizí. Ta se následně utlumila úspěchem tour a desky Revolter a vše vypadalo, že to ustojíme, ale bohužel se ukázalo, že neshody mají hlubší kořeny než jsme si mysleli. No a samozřejmě sólové turné i zahraniční cesty tu pomyslnou propast mezi Protem a kapelou ještě více prohloubily.
Ze sociálních sítí a rozhovorů jste asi vypozorovali, komu je co bližší a kdo se kde cítí líp. Takže místo toho, abychom společně slavili 20 let na scéně, každý se vydal svou cestou. Navíc jsme se natolik odcizili lidsky a vlastně i žánrově, že už v tom prostě nešlo dál pokračovat. A přetvářet se, že je vše v pořádku - byl by akorát klam na vás, na naši Dymytry rodinu.
Abyste si nemysleli, že jsme to vzdali po první výměně názorů…Naši nejbližší jsou našimi svědky, jak dlouho a jak moc jsme se trápili a jak moc jsme se snažili to slepit a udržet, bohužel se nám to nepodařilo. A asi se všichni shodneme, že hudba by se měla dělat z radosti a jedině pak tu radost může rozdávat.
Takže po O2 areně Protheus odchází na sólovou dráhu a nám nezbývá doufat, že se nám podaří najít nový hlas Dymytry, který vy fanoušci přijmete, aby mohla Dymytry hudba žít dál. Samozřejmě si uvědomujeme, že ta změna bude bolet, ale taky víme, že kdybychom to neudělali, tak dříve nebo později Dymytry poškodíme ještě víc. Tak nám oběma držte palce a zůstaňte při nás - budeme vás potřebovat mnohem víc než kdy předtím. Rodina drží při sobě.

Přejeme oběma stranám hodně úspěchů a ať je jejich rozhodnutí to správné na obou cestách. Vstupenky na poslední koncert Dymytry, který se uskuteční už 24. listopadu v pražské O2 areně, zakoupíte ZDE.

Text: Milan Papežík, Dymytry
Foto: Archiv Dymytry

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace