Přejít na menu Přejít na obsah

RockOpera chystá Malého prince, vrací se Kamil Střihavka

19. 2. 2017

Pearl Novinky

RockOpera Praha chystá nové představení, tentokrát se bude jednat o adaptaci Malého prince. Hlavní roli ztvární Irina Andreeva, premiéra by měla být začátkem června. V představení se v roli hada objeví i Kamil Střihavka, který se po nějakém čase vrací do RockOpery do několika titulů.

RockOpera Praha se za uplynulých deset let etablovala ve stabilní soubor, který má co nabídnout především rockovým a metalovým fanouškům, ale nejen jim. Po sérii děl inspirovaných klasickými antickými tragickými příběhy (Antigona, Oidipus Tyranus, 7 proti Thébám) přišla na řadu další klasická díla světové literatury (Romeo a Julie, Faust, Anna Karenina, Proces). Hlavní role v nich ztvárňují přední osobnosti české rockové a metalové scény – Jan Toužimský, Viktor Dyk, Pavla Forest, Jiří Zonyga, Žántí a mnoho dalších. V představení Romeo a Julie ztělesňuje titulní ženskou úlohu Žofie Dařbujánová ze stále populárnějších Mydy Rabycad. Soubor disponuje také YouTube kanálem, kde najdeme spoustu ukázek i pravidelný vlog nazvaný Na prkně.

Nová rocková opera Malý princ se bude obracet i k dětskému publiku, hudební základ bude mít v alternativním rocku, gothic rocku a art rocku. Mají se v ní ale také objevit i nějaké dětské popěvky.

RockOpera Praha chystá do konce sezony ještě představení Proces (9. 3., 26. 4.), Oidipus Tyranus (21. 3.), Faust (6. 4., 25. 5.), 7 proti Thébám (10. 5.), Antigona (31. 5.), Anna Karenina (15. 6.).

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace