Přejít na menu Přejít na obsah

Rockový majáles Zubří země láká v květnu na dvoudenní mejdan na Vysočině

11. 2. 2020

Pearl Novinky

Rockový majáles Zubří země v Bystřici nad Pernštejnem je jediným rockovým majálesem u nás. Desátý jubilejní ročník festivalu je poprvé dvoudenní a nabídne hvězdné obsazení jako Arakain, Doga, Vitacit, Trautenberk, Miloš Dodo Doležal či TH!S v čele s Vojtou Kotkem.

Město, které hlídá zubr a pohádkové postavy
Majáles nenese svůj název Zubří země nadarmo. V oblasti, kde dnes leží město Bystřice nad Pernštejnem, zubři kdysi opravdu žili. Proto nás dnes při vstupu do města směrem od vlakového nádraží vítá obrovská, detailně vyvedená socha zubra od sochaře Michala Olšiaka. Samotný sportovní areál za Lužánkami, na jehož ploše se festival odehrává, leží kousek odsud. A opravdu doporučujeme si ten kousek přírody cestou do areálu projít - v aleji kousek od zubra potkáte sochy pohádkových postav a načerpáte klid před celovíkendovou párty, která vás čeká.

Dvoudenní mejdan s Arakainem, Vitacitem či Trautenberkem
Letos se pořadatelé poprvé rozhodli pro dvoudenní variantu festivalu - pátek 29. 5. a sobotu 30. 5. Lístky jsou v předprodeji jak v podobě celofestivalové vstupenky, tak vstupenek jednodenních, jen na pátek nebo na sobotu.
Během nabitého dvoudenního programu vystoupí šestnáct kapel. Pořadatelé sezvali na Vysočinu jedny z nejoblíbenějších českých rockových skupin - Arakain, Vitacit, Doga, Trautenberk, Komunál, Alkehol, přijede také Miloš Dodo Doležal, z nedalekého Brna Titanic a Insania, z trochu větší dálky Rimortis. Zajímavým překvapením jsou TH!S, v jejichž sestavě hraje Vojta Kotek. V programu se objeví i kapely revivalového typu - Metallica Revival či Kabát Revival. Sobotní program moderuje Jakub Kohák.

Lístky a nocleh
Novinkou jsou i V.I.P. vstupenky (vlastní samostatný party stan se sezením, vlastní chlazený výčep a sud piva Chotěboř) či rodinné a skupinové V.I.P. vstupenky. Ohledně ubytování nabízí festival stanové městečko a nyní nově i pokoje asi 700 metrů od areálu. Fanoušci se také mohou zdarma registrovat do majálesového věrnostního klubu, kde mohou čerpat slevy při koupi vstupenek i další benefity. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketlive.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace