Přejít na menu Přejít na obsah

Rybičky48 slaví 115 let velkolepým turné

8. 11. 2017

Pearl Novinky

Ryby, rybky, Rybičky48...slaví 115 let existence kapely...jak že je to možné? Přijďte se podívat na některý z koncertů jejich probíhajícího turné 115 LET R48...a předtím se nejlépe ještě začtěte do následujícího rozhovoru...

Obligátní otázka v této době – v listopadu odstartovalo vaše turné 115 LET R48, na co všechno se můžeme těšit?

KUBA: Obligátní odpověď – na to nejlepší co jsme doteď připravili. Turné je oslava našich patnácti let pojatá ve virálním světě jako 115 let tour, protože jsme na tuhle tour chtěli kapelu pojmout stylem jako Forresta Gumpa nebo Járu Cimrmana. Tenhle humor je nám blízký, a když jsme zjistili jaké všechny fotky se nechají vyrobit za našich fiktivních 115 let existence, strašně jsme se u toho nasmáli.

Konečný příběh 115 let tour se dozvíte na posledním koncertě ve Foru Karlín:) Jinak bude určitě průřez všema singlama a nejoblíbenějšíma peckama za těch 15 let:) Na Karlín máme připravenou takovou show, jako by přijela americká kapela v plný náloži:)

 

Co naopak určitě neuvidíme, neuslyšíme?

KUBA: Bohužel neuslyšíte songy, co nezahrajeme a neuvidíte nás ve spodním prádle, což je spíš plus :D

 

Na turné s vámi pojede skupina Zoči voči, jak došlo k tomuto spojení?

KUBA: Chtěli jsme jet šest koncertů v ČR a šest na Slovensku. Kluky ze Zoči Voči známe dlouho a nejvíc jsme se spolu skamarádili na turné společně ještě s Iné Kafe asi před třema rokama:)

Jejich muzika nás baví a hlavně jsme si sedli lidsky. Jsou to super chalani zo Slovače:)

 

Zakončení turné 16. prosince ve Fóru Karlín v Praze je avizováno jako největší koncert v historii kapely...

KUBA: No tak, jestli se tam pak stavíš tak uvidíš, že to je náš největší koncert:) Fakt jsme si na tom dali záležet. Neuvidíte nic, co by nikdy nespatřilo světlo světa, jsou to spíš naše splněný sny jak jsem si představovali, aby naše kapela vypadala, kdyby si mohla zkusit cokoli. Je to první náš takhle velkej koncert a na dalších budeme makat stejně tak, ale tenhle bude náš první. Přeci jenom poprvé děláme koncert pro 4000 lidí, který přijdou hlavně na nás:) Na fesťáku už jsme zažili dvacetitisícový dav, ale tohle bude jen na nás:) Bude to rozdíl, a my jsme to rozhodně nepodcenili:)

 

Turné a koncert v Praze jsou bezesporu vrcholem vaší dosavadní hudební kariéry nejen po stránce velikosti akcí, ale i po stránce hudební a scénické. Když se ohlédnete k začátkům nebo třeba k době, kdy v rádiích frčela písnička Zamilovaný/Nešťastná...jak byste popsali tento váš vývoj, pokrok?

KUBA: Je to úplně jiný, a přesto strašně stejný. Jiný je to v tom, že za to máme víc peněz, chodí víc lidí, a díky tomu si můžeme dovolit větší tým lidí, kteří nám s kapelou pomáhají. Náš manažer je s námi od začátku, postupně přibyli technici, osvětlovač, zvukař, prodavač, řidiči, PR a další a další. Díky tomu to může být víc profi a víc můžeme dávat i do toho, jak bude vypadat scéna. Vždycky jsme byli celá kapela hlavně pro to, aby se podstatná část vydělaných peněz vracela zpět na stage. Lepší aparáty, zvuk, pyro, show. Máme pocit, že když se víc vydělává, lidi by měli dostat i větší „kapelu“ na pódiu:)

Stejný je to v tom, že jsme pořád kluci z Kutný Hory, který vyrážej každej víkend na koncert, jí na benzinkách, pijou, co se do nich vejde, a hlavně si pořád plní svoje sny.

Dokážete „slíbit“, že na turné „nebudete pít“?

KUBA: Dokážu:) Dokonce jsem teď po měsíční abstinenci:) Zkusil jsem si měsíc nepít a dát si celkově trochu detox a překvapilo mě, že jsem s tím neměl žádný problém:) Dokonce jsem si to o deset dní ještě prodloužil, aniž bych na to myslel:) Ale na turné pít budu. Nejsem otrok ani vášní ani svůj. Dělám co zrovna chci, když si chci dát od něčeho na libovolnou dobu pauzu, tak to udělám, a když se chci zlejt jako carskej důstojník? Jak je libo:D Vždy se snažím dělat to, co po mně chce moje srdce a tělo:)

 

Vaše blízké spojení s Captain Morganem je všeobecně známé...můžeme se po koncertech opět dočkat nějaké afterparty?:)

KUBA? To my na koncertech lejeme...ale někdy není nálada, někdy je někdo nemocnej... Panuje o nás představa, že jsme roboti na pití chlastu. To vůbec tak není. Prakticky máme jenom tu smůlu, že když pijeme, tak to vidí hodně lidí. Jinak pijeme jako průměrnej Čech...tedy dost:D

 

S turné souvisí i hra Vodpal plechovku, kterou máte na webu. O co vlastně jde, pro ty, kdo ještě nenavštívili web?

KUBA: Jde o hru, kde můžeš odpálit plechovku Morgana do lidí z pódia a počítají se ti body. Můžeš vyhrát zajímavý ceny...prostě zábava, když se nudíš a čekáš na vlak, třeba:)

 

Jste ale živi nejen hudbou jako takovou. Kuba nedávno „pohřbil“ svou oděvní značku, zároveň založil novou...?

KUBA: Hele, je to tak, že mě už prostě Narcis nečinil štastným. Dělal jsem to deset let, rád na to vzpomínám, spoustu hezkých příhod. No, a teď už se mi to prostě nechtělo dělat. Takhle já věci dělám, když mě to nečiní štastným, tak ujdu od toho, i kdyby mi to zrovna generovalo miliony, jde nejdřív o radost, lásku a štěstí, a pak až o prachy...vždyť to jsou papírky malovaný lidma:D

Budu dělat značku Parchant. Něco z toho už nosím na sobě. Jen to bude jen moje značka a budu vždy prodávat jen dalších deset kusů. Je to vlastně značka pro mě, ale vždy se rozdělím s ostatníma aspoň o deset kusů:)

S Kubovým jménem mám již déle spojenou také podporu těch, kdo pomáhají psům bez domova, je to oblast, o které se v souvislosti s ním možná ví méně...?

KUBA: Děláme takových věcí dost, jen se o tom tolik nemluví:) Osobně se snažím i hodně motivovat spíš k tomu, aby se lidé naučili pomáhat sami... Spousty lidí si myslí, že je to něco drahého, náročného....nesmysl, pomáhat se dá spoustou způsobů.

Co se mi líbí, že kluci jsou v tomhle na stejný vlně a moc se mi líbí nápad našeho manažera, který už realizujeme od minulého roku. A sice, že pokud se náš koncert v daném městě vyprodá ještě před vylepením plakátů (tedy zaplacením propagace), tak tu sumu peněz, kterou bysme na propagaci koncertu dali, vezmeme, ze svého ji ještě zvojnásobíme a dáme někomu potřebnému v tom městě. Minulý rok to byly tři organizace za tři koncerty, letos se zatím vyprodaly koncerty dopředu a ostatní budou následovat, takže opět pomůžeme. Říkáme fanouškům, že nám pomáhájí pomáhat, protože udělali dobrou věc všichni, kteří si koupili v předprodeji lístek:)

 

Co bude po turné? Jak bude po profesní stránce vypadat váš rok 2018?

KUBA: Bude úplně jinej:) Za prvé budeme mít poprvé větší pauzu v kuse než měsíc, takže na těch pár měsíců volna se moc těším, ale zároveň se bude makat. Jedeme do Kalifornie nahrávat nějaký songy, bude se možná vydávat už nová deska a na vybrané letní festivaly máme připravenu větší show než letos:)

Termíny turné:

04/11/2017 Kutná Hora
10/11/2017 Trenčín (SVK)
11/11/2017 Žilina (SVK)
17/11/2017 Ostrava
18/11/2017 Liberec
24/11/2017 Nitra (SVK)
25/11/2017 Trnava (SVK)
01/12/2017 Brno
02/12/2017 Písek
08/12/2017 Holíč (SVK)
09/12/2017 Bratislava (SVK)
16/12/2017 Praha

Ptala se: Sylva Kaplanová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace