Přejít na menu Přejít na obsah

Šílenství jménem Tomorrowland začíná již za 38 dní


České festivaly jako Rock for People nebo Colours of Ostrava jsou každoročně lákadlem pro desetitisíce návštěvníků. Tyto festivaly jsou samozřejmě známé a kvalitní, napadlo vás ale někdy, jak musí vypadat ty nejlepší hudební festivaly světa? Do této kategorie se právě bezpochyby řadí i belgický festival Tomorrowland.

Tomorrowland je belgický taneční festival převážně elektronické hudby, který ročně navštíví okolo 200 000 návštěvníků! Jen pro porovnání, minulý ročník RfP navštívilo dohromady zhruba 30 000 lidí. V roce 2009 dokonce festival přesáhl hranici 390 000 návštěvníků. O festival je takový zájem, že když se tento rok do předprodeje uvolnilo více jak 90 000 lístků, během několika minut byly všechny vyprodány.

Festival pravidelně navštíví lidé ze všech koutků země. Minule tomu bylo  přes 170 zemí, což znamená téměř každý stát světa.

Tomorrowland 2014 bude velmi speciální, jedná se totiž o jubilejní 10. ročník tohoto festivalu. Na tuto událost přislíbila poprvé tento rok spolupráci i známá televizní stanice MTV, která bude přenášet záznam z MTV World Stage přímo do televizních obrazovek ve více než 60 zemích. Tím se Tomorrowland stane prvním festivalem vůbec, který nebude streamovat pouze na YouTube, ale také v klasickém televizmím vysílání. Tento záznam se bude vysílat tedy i v Česku, doufáme, že se tento již legendární festival dostane více do povědomí i v našem malém státě.

V rámci svého 10. výročí si organizátoři akce připravili ještě jeden husarský kousek a to sice to, že celý festival se vlastně uskuteční tak nějak dvakrát. První kolo proběhne 18-20 července a to druhé víkend poté, tedy 25-27 července. Obě akce mají téměř totožný line-up.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace