Přejít na menu Přejít na obsah

Sixx:A.M. v Evropě: Polsko i Německo

23. 2. 2016

Pearl Novinky

Jen co Mötley Crüe na Silvestra definitivně uzavřeli 34letou kapitolu společného koncertování, začal se jejich basák a tvůrčí mozek kapely Nikki Sixx teď již naplno věnovat svému dosud vedlejšímu projektu Sixx:A.M. Ten povýšil na regulérní kapelu: kromě tří zakládajících členů původně studiové formace (James Michael – zpěv, DJ Ashba – kytara, Nikki Sixx – baskytara) najali i bubeníka a vokalistky a vydávají se v létě na koncertní turné. To zahrne i festivaly včetně těch evropských.

Kapela, která měla původně jen "udělat soundtrack k Heroinovým deníkům", existuje od roku 2007 dodnes

Název kapely evokuje anglické slovní spojení „šest hodin ráno“, ale ve skutečnosti je anagramem spojujícím příjmení všech tří členů: Sixx, Ashba, Michael. Kapela původně vznikla jen jako studiový projekt pro nahrání „soundtracku" k autobiografické knize The Heroin Diaries (Heroinové deníky). Ta líčí Sixxovu cestu až na úplné dno, kdy v 80. letech málem zemřel na předávkování drogami, a zase zpět. Životnost projektu se však následně ukázala jako výrazně převyšující tento účel. Desky vydali zatím celkem tři, s tou nejnovější, Modern Vintage (2014), se Sixx:A.M. odvážili i ven ze studia: vyjeli na své vůbec první koncertní turné.

Již během minulých měsíců prosakovaly zprávy o tom, kde se Sixx:A.M. objeví live příští rok. Pro české příznivce však zní francouzský Hellfest či britský Download Festival stále relativně vzdáleně. Festival Rock im Park v německém Norimberku (3.-5. 6.) či polský Power Festival v Poznani (7. 7.) jsou už přece jen bližší možností, kde vidět live neúnavného, dnes již sedmapadesátiletého rockera a nově zformovanou „sebranku“ kolem něj. Dlužno dodat, že tahle parta spolu zní výtečně, a jak uvádí sám Sixx, snad ještě nikdy nepocítil tolik kreativní energie jako při skládání písní pro Sixx:A.M. a další kreativní práci pro tento projekt. V současnosti vzniká nové album, dá se tedy čekat, že v létě nám budou chtít Sixx:A.M. představit i tuto novou tvorbu.

Tvorba Sixx:A.M. je značně odlišná od toho, co Nikki Sixx podnikal s Mötley Crüe: temnější, složitější, modernější. Pokud tedy chcete být svědky toho, jak se Sixx:A.M. podaří očarovat evropské publikum, výše zmíněné dva termíny jsou nejschůdnější možností.

Skladba Skin z desky This Is Gonna Hurt ke stejnojmenné knize fotografií Nikkiho Sixxe

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace