Přejít na menu Přejít na obsah

Skillet ovládnou Prahu a Brno, přivezou novou desku

28. 10. 2019

Pearl Novinky

Po roce a půl se k nám vracejí američtí alternative-rockoví Skillet, aby rozpálili hned dvě koncertní haly u nás. Svou návštěvou poctí na podzim Prahu i Brno, a zajisté se jim opět dostane vřelé odezvy. Můžeme se také těšit na pár kousků z nové desky.

 

Dva koncerty u nás, třetí na Slovensku

Jak si možná mnozí vzpomínáte, Skillet byli loni hvězdami posledního dne festivalu Rock for People. Letos na podzim u nás zahrají hned dvakrát: 27. listopadu v Brně v hale Vodova a 28. listopadu v Malé sportovní hale v Praze. Kromě toho se objeví i v nedaleké Bratislavě, kde již 25. listopadu odehrají koncert v Refinery Gallery. České koncerty bývají nesmírně úspěšné, a obvykle také vyprodané. Není tedy divu, že si sympatičtí Američané vyhradili při plánování turné hned dvě zastávky pro naši zemi. Jako support se představí taktéž americké alternative rockové/nu metalové uskupení Devour The Day.

 

S novou deskou jsou Vítězní

Letos v létě vydali Skillet desku Victorious, která je úspěšným pokračováním jejich hudební kariéry a směru nastoleného předchozími alby. Právě z nové desky také zajisté uslyšíme nejednu ochutnávku i naživo.

 

 

Sympatičtí křesťané

Skillet vznikli v roce 1996 v Tennessee (USA) a jejich tvorba zahrnuje rock, alternativní rock, industrial rock či nu metal. Členové kapely jsou křesťansky založení a v jejich textech je to znát. Zpěvák John Cooper, výrazná osobnost kapely, o tomto tématu mnohokrát hovořil v rozhovorech. Na svou víru jsou hrdí a má pro ně význam v každodenním životě i v tvorbě.

 

Honem pro lístky

Dle výše zmíněných subžánrů ale Skillet opravdu nejsou žádná klášterní kapela. V Praze i v Brně určitě předvedou pořádný nářez. Ostatně, přijďte se přesvědčit. Vstupenky můžete zakoupit v síti GoOut. Vzhledem k velkému zájmu a vyprodání koncertů v předchozích letech je však na místě si pospíšit. Koncert pořádá Ameba production v rámci koncertní série Rock for People Concerts.

Text: Sylva Kaplanová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace