Přejít na menu Přejít na obsah

Skupina KABÁT ukončila úspěšný ro(c)k a získala MULTIPLATINOVOU desku


© Nicola Bernard (všechny fotky z koncertu ZDE); oficiální FB stránka: Kabát (OFFICIAL) Dění okolo Kabátů budeš moci sledovat v brzké době i zde: instagram

Už po příjezdu do Prahy bylo jasné, kam dav "černých" rockerů s různými nápisy na triku (Brousíme nože, Corrida, Do pekla / Do nebe) míří. Připojila jsem se k nim a společnou cestou jsme vyrazili k metru, následně jsme jeli na stanici metra Českomoravská. V O2 aréně ten večer totiž vystupovala nejoblíbenější a nejuznávanější česká rocková legenda, desetinásobní Zlatí slavíci – skupina Kabát.



© Nicola Bernard (všechny fotky z koncertu ZDE); oficiální FB stránka: Kabát (OFFICIAL) - POHLED NA O2 ARÉNU 2 HODINY PŘED KONCERTEM
Dění okolo Kabátů budeš moci sledovat v brzké době i zde: instagram

Ještě předtím, než jsme přijeli na místo, zaznívala v metru již tradiční melodie "žízeň! ajajajajaj...žízeň! ajajajajaj," kterou pravidelně slýchávám pokaždé, když jedu na koncert právě těchto českých velikánů. Ještě předtím, než jsem si začala pobrukovat společně s nimi, byl až k nepovšimnutí nenápadný i revizor, který si namísto kontrolování jízdenek černých pasažérů pobrukoval s ostatními.

Po příjezdu k O2 aréně jsem spatřila obrovský dav lidí. Okamžitě a pohotově jsem vyběhla zastavené eskalátory před O2 arénou a vytáhla z brašny foťák. Už dvě hodiny před koncertem to vypadalo, že se mi ten počet lidí, který čeká u severního vchodu, do záběru nevejde, a nejen do záběru. Při rozhlídnutí jsem možná i sázela na to, že tenhle dav aréna nemůže pohltit – to mě ale vyvedlo z omylu hned, když byl o hodinu déle asi pětinásobný dav natěšených fanoušků vpuštěný dovnitř. Před vpuštěním fanoušků do arény ještě několikrát slyším tu známou melodii "žízeň! ajajajajaj," kterou jsem v ten večer rozhodně neslyšela naposledy.

Tu samou melodii jsem pak slyšela ještě dvakrát. Prvně to bylo tehdy, když fanoušci vítali Kabátovic pětici na pódium, a následně to bylo nějak během přídavku. Mimo písničku Žízeň v playlistu nechyběly ani písničky jako například Bára, V pekle sudy válej, Pakliže, Restaurace pana Kalvody, Brousíme nože (tato písnička byla zároveň i hymnou MS 2015 v hokeji), Do pekla do nebe (právě za stejnojmennou desku získali multiplatinovou desku), Moderní děvče, Kdoví jestli, Šaman, Na sever. Navíc zazněly i písničky Myslivecký ples a Valkýra, na které si Kabáti pozvali své hosty. 

Kabát patří bezesporu mezi špičky (nejen) rockových kapel u nás v České republice. Toto tvrzení dokazuje i to, že kluci získali během svého vánočního koncertu ve VYPRODANÉ O2 aréně multiplatinovou desku za velký úspěch při prodejnosti CD Do pekla / Do nebe, kterých se už během měsíce po vydání prodalo neuvěřitelných 35.000 kousků. 

„Není to žádné tajemství to prozradit – říkali jsme, že bychom se trochu stáhli. Že bychom chvíli nedělali další koncerty. Máme za sebou více než dva náročné roky a chceme si taky chvíli všeho odpočinout,“ dodal frontman kapely Josef Vojtek, když se probírala účast na sérii festivalů Hrady CZ, kde budou Kabáti již příštím rokem jako headliner festivalu.

Ačkoliv si Kabáti v další festivalové sezóně navyknou na trochu jinou atmosféru, zvyknou si na menší kotle a zavítají na menší festivaly, tradiční TOPFEST v Piešťanech nebude v zapomnění. „Hrajeme tam každý rok. Když jsme loni koncertovali v Praze na Vypichu, chtěli jsme Topfest vynechat. Pořadatel mi ale volal, že mu píší fanoušci a prosí, aby Kabát vystoupil. Nakonec jsme tam odehráli koncert, který byl dost podobný tomu na Vypichu,“ dodal manažer Radek Havlíček. 

Kabát budeme moci na Hradech vídat celé prázdniny, konkrétně: 
Točník a Žebrák (15.-16. 7.)
Kunětické hora (22.-23. 7.)
Švihov (29.-30. 7.)
Rožmberk nad Vltavou (5.-6. 8.)
Veveří (12.-13. 8.)
Hradec nad Moravicí (19.-20. 8.)
Bouzov (26.-27. 8.)
Bezděz (2.-3. 9.)

Více na www.kabat.cz

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace