Přejít na menu Přejít na obsah

Startuje 19. ročník sbírky Zasukované tkaničky. Před Olomoucí bude mít zastávku i v Praze


Kultovní celostátní sbírka Zasukované tkaničky, jejíž pořadatelem je Spolku Trend vozíčkářů Olomouc, zná jména všech umělců, kteří vystoupí v září na podporu osob s těžkým zdravotním handicapem. Letos lákají benefiční koncerty na výjimečně silný program na vlnách řeky Vltavy v Praze a o necelý týden později v historickém centru hanácké metropole.

Každý rok zaplaví ulice Olomouce desítky dobrovolníků, kteří široké veřejnosti rozdávají symbol sbírky - pár zasukovaných tkaniček. Za dobrovolný finanční příspěvek si tak mohou Olomoučané, a letos také nově Pražané, odnést domů nejen milý talisman a dobrý pocit, ale jsou také srdečně zváni na rozmanitý program benefičních koncertů, které každoročně podporuje řada známých umělců. Spolek Trend vozíčkářů dává také možnost k prezentaci lokálním kapelám, které k programu neodmyslitelně patří.

Mezi největší lákadla letošních benefičních koncertů bezesporu patří vystoupení držitelky Ceny Anděl v kategorii Objev roku Kateřiny Marie Tiché s kapelou Bandjeez, stálice české hudební scény a jedné z nejúspěšnějších zpěvaček naší země Ilony Csákové nebo zpěvačky Alžběty Kolečkářové, která se po porodu vrací na koncertní pódia a na lodi (A)VOID tak půjde o její první letošní koncert. V rámci pražského programu také vystoupí vítěz SuperStar Zbyněk Drda, rocker a stříbrný finalista The Voice Česko Slovensko Jakub Moulis nebo muzikálová zpěvačka s česko-italskými kořeny Genny Ciatti.

Olomoucké publiku dále potěší kapela Mylions, která se skládá z hudebních legend z kapel Titanic, Kern a Alband, mladý a svěží vítr přinese hudební skupina Minami, která je jednou z nejžádanějších kapel v regionu, buskerské hudební duo Kláva, finalista The Voice Česko Slovensko Peter Juhás, kterého pojí nejen spolupráce, ale také pevné přátelství s megahvězdou Janou Kirschner, přerovská pop-rocková kapela Kowall Company, olomoucká rocková kapela Luna nebo Parní Lucie, která nadchne především fanoušky nestárnoucích hitů nejslavnější české kapely Lucie.

19. ročník sbírky proběhne 16. žáří v Praze s kulturním programem na lodi (A)VOID Floating Gallery na Pražské náplavce a ve dnech 22. - 24. září v Olomouci. První dva dny se benefiční koncerty odehrají na Horním náměstí. Letošní ročník musel být stejně jako loni přesunut z dubnového termínu na září, ale o to silnější je očekávání pořadatelů a jejich zapálenost do celé akce jen vypovídá o tom, že půjde o výjimečně silný ročník. Posuďte sami:

PRAHA 16. 9. 2021 - (A)VOID Floating Gallery (Náplavka)
16:00 Jakub Moulis
17:00 Zbyněk Drda
18:00 Genny Ciatti
19:00 Alžběta Kolečkářová

OLOMOUC 22. 9. 2021 - Horní náměstí
14:30 Kláva
15:45 Kowall Company
17:00 Jakub Moulis
18:15 Minami
19:30 Kateřina Marie Tichá & Bandjeez

OLOMOUC 23. 9. 2021 - Horní náměstí
14:30 Peter Juhás
15:45 Luna
17:00 Parní Lucie
18:15 Mylions
19:30 Ilona Csáková

Vstup na benefiční koncerty je zdarma a konají se za každého počasí. Změna programu vyhrazena. Sbírku můžete podpořit už nyní odesláním DMS na číslo 87777 ve tvaru
DMSmezeraTKANICKAmezera30
DMSmezeraTKANICKAmezera60
DMSmezeraTKANICKAmezera90

Text: Milan Papežík
Foto: archiv umělců + Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

Ilona Csáková

Kateřina Marie Tichá & Bandjeez

Jakub Moulis

Alžběta Kolečkářová

Zbyněk Drda

Minami

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace