Přejít na menu Přejít na obsah

Švédská experimentální umělkyně a zpěvačka Cobrah míří poprvé do Prahy


Zpěvačka, která za každou cenu umí šokovat, vystoupí 8. února 2024 v rámci svého evropského turné v pražském klubu Fuchs2.

Před pěti lety si Clara alias Cobrah poprvé navlékla černý latexový catsuit. Na to přidala korzet, pevně stažený. Pořádně těsný. A v tu chvíli, jak sama řekla "z ničeho víc nikdy nebyla nadšená. Bylo to jako se zamilovat."

Nešlo jen o vzrušení z těsného fetišistického oblečení. Clara se v tu chvíli plně proměnila v Cobrah, experimentálně elektronickou umělkyni, která je od té doby celosvětově uznávanou zpěvačkou, producentkou a módní ikonou bořící kulturní hranice, jejíž elegantní, hravé a často převratné názory na sexualitu a ženskou sílu vyzařují z každé noty, každého vokálu a každého kousku oblečení. 

Cobrah, která již nasbírala celosvětové hity včetně strhujícího, jazykově drzého Good Puss - který má na kontě více než 25 milionů streamů a byl nominován na švédskou Grammy - a hostuje v hypnotickém klubovém hitu Mami z roku 2022, je nyní připravena vydat své třetí EP Succubus, kolekci sedmi skladeb, která vyjde letos v říjnu. 

Skladby představují sedm různých tváří tělesné, smrtící sukuby - ženské nadpřirozené bytosti, která se zjevuje spícím mužům a sexuálně se jim vnucuje. V písni Manic Cobrah prohlašuje: "Nejsem dramatická, jen jsem trochu manická," a odhaluje tak lehce rozvášněnou, ale drásavě mocnou sílu, která je vyobrazena na obalu, kde představuje zlobryni v košilatých šatech a dlouhé černé paruce s drápy vystrčenými k nebi. Bad Position vyvažuje bzučivou, lehce zlověstnou produkci s tím, co Cobrah nazývá "velmi, velmi osobním" textem o snaze udržet si vztah. Female Energy oslavuje sílu nejen být sexy, ale také pekelně silná, přičemž video plné kulturistek dokazuje, že ženy mohou být obojím. 

Celkově EP zobrazuje sílu, sexualitu, agresi, hloubku a touhu sukuby a také Cobrah. Posluchači se s tím jistě budou moci ztotožnit.

Vstupenky jsou v prodeji od 27. 10. 2023 v sítích Ticketmaster a GoOut. 

Text: Milan Papežík, Live Nation, Echo Promotion s.r.o.
Foto: Archiv Cobrah

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace