Přejít na menu Přejít na obsah

Světová show Mikolase Josefa v Čechách pod Kosířem


Je tomu rok, co se naši reportéři zúčastnili Havířovských slavností, na kterých každoročně účinkují i světové hvězdy - loni například Clean Bandit, Umberto Tozzi, Sweet, Pretty Maids nebo Amaranthe. Mezi nimi vystoupil také dříve nenápadný Mikolas Josef, a zrovna při jeho show nám spadla brada. Tehdy jsme najisto věděli, že tento kluk má budoucnost a že chceme o jeho koncertech psát čím dál víc - například o tom, který se konal 12. srpna v Čechách pod Kosířem.

Na pódiu se stále něco děje, nudit se nebude nikdo
Mikolas má jeden velký dar, a tím je jeho "hvězdnost". Tu mu mohou závidět i ti nejlepší interpreti Česka. Ten člověk je prostě během své show všude. Nedostanete ho z hlavy, nedostanete ho z očí. Když Mikolas vkročí na scénu, užíváte si ho plnými doušky. Tu předvede nějakou taneční kreaci, vzápětí vezme do rukou kytaru, máte ho stále plnou hlavu. Jako by to byl balíček všech pozitivních faktorů úspěšného muzikanta. Takto přehledná, univerzální a smysluplná show pro mladé v Česku chyběla, i když netrvala ani hodinu. Kvalita v tomto případě ale převažuje kvantitu. 

Hity, které znají už i za hranicemi
Mikolas již dávno neplatí za pouze českého umělce, kterého "neznají už kilometr za Rozvadovem". Jeho hity jsou známé v mnoha zemích. Vždyť jeho píseň Acapella byla několik týdnů číslem jedna v Polsku, a v žebříčku TOP 20 se ocitla dokonce i v USA. Kromě této skladby zazněly třeba i písně Colorado, Me Gusta nebo Lie To Me, kterou si mladý zpěvák zajistil mezinárodní úspěch na Eurovizi v roce 2018.

Pokorný zpěvák
Už loni jsme zažili, že Mikolas Josef má v sobě to, co některým českým umělcům chybí. Je to pokora k hudbě, lidem a svému okolí. To můžete také vidět v krátké videozdravici na Instagramu, kde Mikolas pozdravil fanoušky Hudební scény. Jen co s námi prohodil pár milých slov, utíkal za svými fanoušky, se kterými měl pokoncertní setkání v restauraci v zámeckém parku. Ti ho přivítali bouřlivým potleskem.
Jen škoda, že podobně profesionální chování jako Mikolas a jeho management neměla také pořadatelská agentura Arks Plus. Její zaměstnanci byli naprosto zmatení a našeho fotografa opět nepustili do fotopitu před pódium se stále omílaným argumentem, že už mají v terénu dva fotografy. Tato argumentace se nelíbila ani managementu Mikolase, se kterým vše bylo dopředu domluvené a který uznal, že z koncertu má vzniknout co nejvíce fotek. Pořádající agentura hrála mrtvého brouka. Bylo pro ni podstatnější, že začátek koncertu pro mladé nadšené fanoušky proměnila v lůznou převolební kampaň hnutí ANO. Za tučné dotace se musí bojovat, ale rozhodně ne tak okatě. Přihřívání si předvolební polívčičky totiž může pak poškodit samotného skvělého zpěváka.

Text: Babeta Ondráčková

Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace