Přejít na menu Přejít na obsah

The.Switch se vrátili zpátky: ve čtyřech, po letech čtyřech, s novým singlem Vrať mi zpátky

15. 3. 2021

Pearl Novinky

Kapela The.Switch se vrací. Čtyři roky, čtyři členové jako v zakládající sestavě – a velké, smělé plány. Přinejmenším tak působí první singl Vrať mi zpátky. Své fanoušky si najde především mezi vyznavači alternativního rocku.

Obraz deziluze z dnešního světa bez příkras
Nahrávka odráží následky současné světové situace – světa sužovaného koronavirem a souvisejícího způsobu života poznamenaného restrikcemi. Izolace, beznaděj, křivda – to vše v hávu syrového zvuku a opatřené texty skvělého básníka Tomáše Tajchnera. Píseň se nahrávala v podobně syrovém prostředí – ve zkušebně. „Po mnoha letech hledání ideálního nahrávacího studia jsme nakonec největší klid a komfort našli v domácích podmínkách naší zkušebny. Technologie se posouvají, česká producentská scéna začíná být plná mimořádných talentů a klid a naprostá časová flexibilita během nahrávacího procesu se ukázaly, jako ty nejdůležitější faktory pro dosažení optimálního výsledku,“ vypráví Majkláč, kytarista The.Switch.

Nový singl si můžete poslechnout zde

Filip Vlček (John Wolfhooker): Nahrávat s Majkláčem byla čest
O produkci se postaral Filip Vlček, jinak basák stále známější a uznávanější domácí kapely John Wolfhooker. „S kapelou se pracovalo skvěle. Jsou výborní muzikanti, to pak jde samo. Potenciál pro mě měla už prvotní forma skladby, hlavně refrén mě hodně bavil. Kapela měla spousta nápadů, se kterými se velmi dobře pracovalo. Přišlo mi velmi cool moci s Majkláčem nahrávat kytarové riffy – byla to pro mě čest, jestliže si uvědomuji, že on byl jedním z inspirátorů mojí osobní hudební kariéry,“ svěřil se s osobním zážitkem. Pro mastering si kluci po skvělé zkušenosti s nahráváním předchozí desky v Seattlu opět vybrali Troye G.

Texty básníka Tomáše Tajchnera přinášejí útěchu po tragické události
„Před pár měsíci jsem dostal email od člověka, jehož blízký si vzal život. Ten člověk psal, že mi děkuje, a že v mých básních a textech nachází útěchu. Říkal jsem si, že napíšu text věnující se tomuto tématu – tedy ztrátě, smíření, nalezení vlastního klidu,“ objasňuje Tomáš Tajchner, kterého The.Switch poprosili, aby jejich nové skladby otextoval.

Víc a víc singlů
The.Switch chtějí jít cestou, kterou se v poslední době vydává stále více kapel: vydávat postupně samostatné skladby jako singly místo většího celku jako EP či cédéčko. Můžeme tedy počítat s tím, že nás co nejdříve zahrnou další novou hudbou.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace