Přejít na menu Přejít na obsah

Tisíc muzikantů hrajících najednou Learn To Fly od Foo Fighters (na)lákalo svou oblíbenou kapelu do Itálie

1. 8. 2015

Pearl Novinky

Od roku 1997, tedy více než 18 let, nevystupovali Foo Fighters v severní Itálii. Místní fanoušci se shodli, že "běžné" bombardování pořadatelů či kapely emaily nepovede k ničemu. Že je potřeba podniknout něco velkého, něco, co praští do očí i samotného Davea Grohla za mořem. A tak se dohodli, že se jednoho dne sejdou na pláni v Ceseně v počtu tisíce hudebníků (bubeníků, kytaristů, baskytaristů, zpěváků) a společně zahrají a zazpívají "foofighterský" hit Learn To Fly. To mělo vyjadřovat jasný vzkaz kapele: Stojíme o vás v naší zemi!

Akce nazvaná Rockin' 1000 byla skutečně tak velká, že si jí všiml i frontman Foo Fighters Dave Grohl. Na Twitteru sdílel video z akce, které se k němu dostalo přes internet, a italsky připsal: "To je pěkné. Uvidíme se brzy." Následně přidal i video, ve kterém italsky děkuje fanouškům a slibuje, že se brzy uvidí.

Od nápadu k realizaci akce uplynul ovšem zhruba rok a Foo Fighters mezitím avizovali dva koncerty v Itálii: 13. 11. v Casaleccio Di Reno (poblíž místa, kde se akce odehrála) a 14. 11. v Turíně. Přesto fanoušci dosáhli svého: nejen koncertních termínů, ale také přímého vyjádření podpory svým hudebním oblíbencům formou, kterou nebude možné přehlédnout.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace