Přejít na menu Přejít na obsah

Třetí týden v červenci hurá do Hořic: The Legends Rockfest už zná kompletní program

17. 11. 2019

Pearl Novinky

The Legends Rockfest v Hořicích se už stačil stát pojmem mezi českými festivaly. Zároveň vešel ve známost jako festival, který zveřejňuje svůj kompletní program ze všech nejdříve. Nejinak je tomu i letos - a že bude opravdu co poslouchat. Line-upu vévodí vystoupení skupiny Alice s původním frontmanem Danem Bártou.

Pod Masarykovou věží samostatnosti
Třetí víkend v červenci mají mnozí rockoví fanoušci dlouho dopředu vyhrazený pro výlet do Hořic v Podkrkonoší. Dvoudenní The Legends Rockfest se v příštím roce bude konat 17.-18. 7. 2020, opět v tradičním areálu Pod Věží. Masarykova věž samostatnosti, podle které areál dostal své jméno, bude opět symbolicky dohlížet na všechny, kdo přijdou podpořit legendární jména naší hudební scény i "mladou krev".

Známá jména: Arakain, Horkýže Slíže či Trautenberk
Devátý ročník bude mít program postavený na známých kapelách, které mívají velkou podporu u fanoušků i našlapaný kotel pod pódiem: Arakain, Doga, Horkýže Slíže, Trautenberk, Wohnout, Turbo či Komunál. Zajímavou, lehce alternativnější muziku pak nabídnou X-Core, Seven či XIII. století. Nový vítr přinesou Madam Royal, Eclipsis, Deviant CZ a Elleanor.

Alice s Danem Bártou: jediný koncert roku 2020
Samostatnou kapitolou jej pak výjimečné vystoupení skupiny Alice s původním frontmanem Danem Bártou. Alice byla legendou 90. let, ukončila však svou činnost vcelku brzy a v současné době se jen zřídka sejde na pár koncertů. Vystoupení na The Legends Rockfestu bude jediným vystoupením tohoto uskupení v roce 2020.

Jedinečná výzdoba areálu
K jedinečnosti festivalu přispívá i jeho vizuální stránka. Zdobená brána v typické červenobéžovočerné grafice Ivo Vičara, socha "ruky s paroháčem", která je symbolem festivalu, velké trojrozměrné logo uprostřed areálu, sochy orlů, které stráží vstup do areálu, dřevěné pexeso z kostek s fotografiemi z dob minulých či vlajky kapel vítězných v diváckém klání o nejoblíbenějšího interpreta - to vše dokresluje typickou atmosféru pod hořickým nebem.

Vstupenky jsou již v prodeji, a nejen ty: festivalový e-shop nabízí také zvýhodněné sety pro dvě osoby (vstupenky+trička+samolepky). 

Text: Sylva Kaplanová, foto: Josef Beník

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace