Přejít na menu Přejít na obsah

Twenty One Pilots opět nadchnou Českou republiku. Kde vystoupí tentokrát?


Americké hudební duo, které předloni nadchlo fanoušky na festivale Colours of Ostrava, se 12. dubna 2025 představí fanouškům v Praze s The Clancy Tour. Na turné představí i chystané stejnojmenné album Clancy.

Americké hudební duo Twenty One Pilots, jehož tvorba se pohybuje na pomezí alternativního rocku, indie popu a rapu, zavítá po šesti letech opět do pražské O2 areny, kterou tehdy vyprodalo. Od svého založení v roce 2009 se Tyler Joseph a Josh Dun stali fenoménem hudební scény, což potvrzují nejen jejich multi-platinová alba, ale i celosvětové turné, které přilákaly miliony fanoušků. Pražský koncert představuje výjimečnou příležitost pro fanoušky, aby na vlastní oči viděli umělecké výkony dvojice, která je známá svou inovativní scénickou prezentací a hlubokými texty.

Kapela Twenty One Pilots, držitelé ceny Grammy, posouvají hudbu jako nepřekonatelná tvůrčí síla s neustále se vyvíjející vizí. Duo z Columbusu v Ohiu - Tyler Joseph a Josh Dun - má na kontě více než 33 miliard streamů, prodalo na tři miliony vstupenek po celém světě, získalo desítky multiplatinových certifikátů a dokonce se zapsalo do Guinnessovy knihy rekordů. Jejich čtyřnásobně platinová deska Blurryface se stala "prvním albem, které získalo zlatou nebo platinovou certifikaci RIAA za každou svou skladbu", a album Vessel ji následoval a dosáhlo stejného ocenění. Platinově certifikované album "Trench" z roku 2018 rozšířilo ambiciózní koncept nastolený na albu Blurryface a přineslo multiplatinové a platinové singly: Chlorine, My Blood a na cenu GRAMMY® nominovaný Jumpsuit. Po albu Trench následovalo LP Scaled And Icy se zlatým certifikátem, které dosáhlo "největšího úvodního týdne pro rockové album v roce 2021", když obsadilo první místo v žebříčcích Billboard Top Rock Albums a Top Alternative Albums a probojovalo se do Top 3 žebříčku Billboard 200. Kromě nadšených vystoupení v arénách a na festivalech po celém světě Twenty One Pilots zejména vytvořili strhující svět, který nemá srovnání, a vytvořili koncepční oblouk několika alb Blurryface, Trench a Scaled And Icy. Přesně devět let od vydání alba Blurryface tento příběh završují na své sedmé dlouhohrající desce Clancy [Fueled By Ramen], která vychází 17. května 2024. LP v čele se singlem Overcompensate předznamenává nástup další éry Twenty One Pilots a alternativní rockové hudby vůbec.

Předprodej vstupenek začíná pro členy fanklubu již 3. 4. 2024 v 10:00 hodin, pro členy Live Nation klubu a O2 4. 4. 2024 od 10:00 hodin a na sítích Ticketmaster a Ticketportal budou vstupenky dostupné od 5. 4. 2024 od 10:00 hodin. 

Text: Milan Papežík, Live Nation, Echo Promotion s.r.o.
Foto: Archiv Twenty One Pilots

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace