Přejít na menu Přejít na obsah

V březnu v Praze vystoupí James Blunt, nejslavnější zpívající voják

28. 1. 2020

Pearl Novinky

Do české metropole se vrací britský zpěvák James Blunt. Stane se tak v rámci světového turné k desce Once Upon A Mind. Koncert se uskuteční 6. března v holešovické Tipsport aréně.

Hudební různorodost
Bluntova tvorba se pohybuje po pomyslné sinusoidě. Je to pár let zpět, kdy byl James Blunt označován za mistra zamilovaných, "oplodňovacích" balad. Později ve svých písních přidal na tempu a světlo světa spatřily pecky jako OK nebo Bonfire Heart. Nyní jako by se znovu vracel k srdceryvným baladám.

Emotivní klip s otcem
Před pár dny vydal emotivní klip k aktuálnímu singlu Monsters. Ten je věnován jeho otci, plukovníku Charlesi Blountovi, jemuž bylo před nedávnem zjištěno chronické onemocnění ledvin.

Z vojáka hvězdou světového formátu
Tohoto bývalého vojáka z povolání katapultovala do popředí hudebního showbusinessu skladba You're Beautiful, za kterou získal pět nominací na cenu Grammy. Na první příčku tato píseň dostala rovnou celé debutové album Back To Bedlam, které tak sesadilo třeba desku X & Y od Coldplay.

V Česku jako doma
James Českou republiku navštěvuje poměrně často. V posledních letech vystoupil nejen v Praze, ale třeba i v Karlových Varech. Jeho zatím poslední českou zastávkou byl Havířov, kde koncertoval v rámci tamních městských slavností pro desetitisíce diváků.
Jamesův pražský koncert je skoro vyprodán, proto si své lupeny pořiďte včas. Vstupenky zakoupíte ZDE

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace