Přejít na menu Přejít na obsah

V olomouckém klubu Bounty Rock Cafe bude znít rocková muzika na podporu zvířat v nouzi


Druhý ročník benefičního hudebního festivalu olPESt na podporu zvířat v nouzi se po loňské premiéře, která proběhla na Olomoučany oblíbeném Olodvorku, přestěhuje do vnitřních a větších prostor. Hrát a zpívat se tentokrát bude ve vyhlášeném klubu Bounty Rock Cafe. Akce proběhne 28. října se začátkem v 17 hodin.

„Prestiži místa konání akce odpovídají i kapely, které přislíbily účast. Program odstartují skvělí pražsko-hanáčtí rockeři The Latecomers, po nich budou následovat olomoučtí folk-rockoví Všude jinde vyprodáno, kteří podpořili i první ročník a jsou velmi oblíbení především u vysokoškolských studentů. Dorazí i legendární litovelská kapela Krápník, která má právě v okolí Litovle a Olomouce spoustu fanoušků. Budeme rádi, když si ji přijdou poslechnout i na náš festival.“ Ten zakončí prostějovští Minami, vycházející hvězdy současné české hudební scény, kteří v rámci letního olomouckého koncertu předskakovali slavným Chinaski. „I proto věříme, že účast na akci bude vysoká,“ zmiňuje Jaroslav Irovský, olomoucký spisovatel a spolupořadatel festivalu.

Stejně jako loni budou podpořeny dvě konkrétní neziskové organizace: Jezevčíci v nouzi manželů Petrošových, kteří sami pečují o ochrnuté, nemocné, týrané a staré psy, kterým pravidelným příjmem z různých rodin, množíren, osad či útulků zachraňují život. Momentálně jich mají v péči rovných devadesát.

Druhou organizací je Záchytná stanice v Pateříně manželů Csikových, kteří se starají o desítky v přírodě nalezených zvířat (psi, ježci, lišky, dravé ptactvo, labutě, ale i rys, srnky nebo mýval), která jsou zraněna a bez lidské pomoci by nepřežila. Po uzdravení jsou opět vypuštěna zpět do přírody, ta, u kterých již plné uzdravení není možné, zůstávají doživotně ve stanici. 

„Smyslem celé benefiční akce je nejen se pobavit u skvělé muziky, ale především vybrat co nejvíce peněz, které následně budou zaslány těmto organizacím. Jelikož jde o organizace nestátní, jsou závislé na finančních příspěvcích podporovatelů z řad lidí, kteří je sledují na sociálních sítích a fandí jim,“ informuje Kateřina Šuterová, další ze spolupořadatelů, jinak pracující na sekretariátu hlavní lékárny Fakultní nemocnice Olomouc. „My s pořádáním takových akcí nemáme žádné zkušenosti. Vše děláme ve svém volném čase, spontánně, srdcem a s těmi nejlepšími úmysly – tak jako lidé, kteří jsou součástí obou organizací. I proto je motto našeho festivalu: Malý hudební festival pro lidi s velkým srdcem a i proto máme u sponzorů napsáno: Každý z vás. Budeme rádi, když lidé, kteří se v tomto mottu najdou, do klubu dorazí, protože za to vše, co Petrošovi a Csikovi pro zvířata dělají, si podporu zaslouží,“ dodává.

Součástí akce bude i prodej upomínkových předmětů s logem festivalu či různých ručně tvořených výrobků. Vstupenky v ceně 280 Kč bude možno zakoupit (hotově) pouze přímo na místě v den akce, veškerý výtěžek z něj i z prodeje v benefičním stánku bude rozdělen na dva stejné díly a zaslán oběma zmíněným organizacím.

Text: Milan Papežík, Jaroslav Irovský
Foto: Archiv kapel

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace