Přejít na menu Přejít na obsah

Václav Noid Bárta ve své první autorské vánoční písni žádá jako koledník: Pusť mě dál

21. 11. 2020

Pearl Novinky

Těsně před začátkem adventu vydává Václav Noid Bárta klip k písni Pusť mě dál, jež je jeho první autorskou vánoční koledou. Videoklip zveřejnil symbolicky v den prvních narozenin své mladší dcerky Elišky.

Autorská píseň syna a otce
Vánočně laděnou skladbu Pusť mě dál připravilo osvědčené autorské duo Václav Noid Bárta (hudba)/Václav Bárta st. (text). Píseň vyšla na aktuálním CD ZEM. Zatímco téměř veškerou hudbu si zpěvák skládá sám, o slova má postaráno přímo v rodině: jeho otec je renomovaným textařem. Klip byl pak v režii Noida samotného, jak se již stalo zvykem: provozuje videostudio ParaNoid a o vizuální podobu (nejen) svých písní se stará sám. Na rozdíl od minulých výpravných videoklipů se záběry české i alpské přírody je tento natočený v interiéru. Václava Noida Bártu v něm doprovází "zástup koledníků" - kapela BekBek Clan ve složení Ján Tulenko (kytara), Štěpán Eliáš (klávesy), Jiří Marek (baskytara), Richard Scheufler ml. (perkuse/bicí), Eduard Štěpánek (bicí).

Potěší i ty, kteří hledají netradiční vánoční skladbu
"Přišel jsem, abych ti přál, jestli můžeš, pusť mě dál, vedu zástup koledníků, z dálky mává Jesus král..." Trochu netradiční koleda se bude líbit i těm, kteří nejsou nadšení z předvídatelně sladkých melodií a harmonií linoucích se na ně odevšud před vánočními svátky. Těm, kteří zatouží po něčem neméně melodickém, ale nevyhýbající se tu a tam i mollovému akordu. Těm, kteří zatouží po skladbě podané s vážnějším, důstojným přednesem.

Která z vás by takového koledníka nepustila dál?
Velkou devizou písně je zpěvákův výrazný, znělý baryton. Bárta je ve svém pěveckém projevu příjemně civilní, v závěru nezapře své rockové kořeny. A navíc u toho ještě výborně vypadá - těch deset let od doby, kdy na divadle ztvárňoval slavného zbojníka ze sherwoodského lesa, jako kdyby ani nikam neuteklo. No řekněte, dámy, která z vás by takového koledníka nepustila dál?

Text: Sylva Kaplanová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace