Přejít na menu Přejít na obsah

VARGAS BLUES BAND vystoupí v novém libereckém Bedna Klubu


Španělsko–argentinská blues rocková skupina Vargas Blues Band se špičkovým kytaristou Javierem Vargasem – letitým spoluhráčem Carlose Santany, který v sobě snoubí vlivy rocku, soulu, flamenca a latiny. Vargas Blues Band pravidelně hraje na proslulých světových a evropských festivalech jako například Montreaux Jazz Festival, Pop Korn Festiva, The Great British R&B Festival, Antwerp R& B Festival, a pořádá turné po Španělsku, Francii, Itálii, Portugalsku a Argentině – vždy s obrovským úspěchem, splňuje požadavky všech posluchačů.

  • Javier Vargas = guitar
  • Peter Kunst = drums & vocal
  • Luis Mayol = bass & vocal

Něco málo o kapele:
    
 Kapela Vargas Blues Band byla založena v roce 2001 v Madridu a je převážně stylu blues rock, jazz a soul. Založil jí samotný frontman kapely - Javier Vargas, který se narodil v Madridu také narodil. Když mu bylo 9 let, s rodiči se kvůli španělské občanské válce přestěhovali do Agentiny. Žili v Mendoze, San Luis, Buenos Aires a také v Mar del Plata, kde začal hrát na kytaru a s dalšími mladíky hrávali po garážích. Kromě hodin kytary se vzdělával v místních bluesových klubech. První španělskou kytaru s nylonovými strunami dostal jako dárek od svého otce a již ve 12 letech začal hrát na svou první elektrickou kytaru. Led Zeppelin, Black Sabbath, Cream, Rolling Stones, The Doors, Jimi Hendrix– hvězdy, které v té době době přinesly nový hudební směr Javiera ovlivnili natolik, že se rozhodl věnovat kytaře profesionálně. Kromě výše zmíněných se mimo jiné nechal inspirovat americkým blues B.B.Kinga, Alberta Kinga, Freddyho Kinga, a Alberta Collinse. Po té, co se jeho rodina odstěhovala do Venezuely, Javier sbalil svou kytaru a odjel do Spojených Států studovat hru na kytaru na univerzitě. Bydlel v Nashvillu, Tennessee a Los Angeles, kde hrával v klubech a také pracoval jako nájemný doprovodný kytarista. Každý večer hrával s muzikanty z různých zemí a setkával se s umělci jako Alvin Lee, Roy Buchanan, Canned Heat a mnoha dalšími. Při návštěvě své rodiny ve Španělsku v roce 1972 byl najat na zaoceánskou loď plující z přístavu Vigo (Španělsko), přes Southampton (VB), pokračující přes karibskou oblast se zastávkami v Arubě, Jamajce, Curacao, apod. Každý večer se na palubě konaly jam sessions a pro Javiera se tak stala plavba nejen dobrou zkušeností, ale i inspirací a ochutnávkou dalších směrů jako je například jamajské reggae..

     V roce 1991 se Vargas vydal na svojí vlastní dráhu a založil Vargas Blues Band. Jejich první album s názvem All Around Blues bylo vydáno ve stejném roce a mimo jiné na něm spolupracovali Elena Figueroa a Philip Guttman. Druhou desku Madrid-Memphis vydali v roce 1992 ve spolupráci s muzikanty jako Carey Bell, Louisiana Red, kytarista Rafael Riqueni, a zpěváci Philip Guttman and Jeff Espinoza. Obě alba byla na španělské hudební scéně velmi kladně přijata a dosáhla do té doby nejvyššího prodeje bluesových alb.

     Album Blues Latino bylo vydáno ve Španělsku v roce 1994 za laskavého přispění mezinárodně uznávaných umělců: Chris Rea, Junior Wells, Flaco Jimenez and Andres Calamaro.. V září 2004 odletěl Javier Vargas zpět do Memphis za přípravou nového projektu, pro nějž bylo vybráno studio Ardent, zvukový mistr John Hampton a řada špičkových muzikantů z Tennessee: bubeník Steve Potts, basista David Smith, klávesista Earnest Williamson a další vynikající klávesista Reese Wynans z kapely Double Trouble. Řady těchto skvělých účinkujících se rozrostly i díky více natáčecím místům (Madrid, Los Angeles, Memphis, Isla de La Palma) a posluchači si tak mohli vychutnat umělce jako Alex Ligertwood (Santanův vokalista po dobu téměř 14 let); Jack Bruce ve skladbě Pretty Blue; Glenn Hughes v Sad Eyes; Devon Allman ve 3 písních předvádějící talent zděděný po svém otci; Elliott Murphy v Deep Blue a mnoho dalších španělských umělců. Toto album s názvem Love, Union, Peace vyšlo koncem března 2005 s 10 procítěnými skladbami a již dříve nahranými Magic of the Gods (nová verze s Devonem Allmanem) a God Give me Strength. __________________________________________________________________________________

Vargas Blues Band pravidelně hraje na proslulých světových a evropských festivalech jako například Montreaux Jazz Festival, Pop Korn Festival (Germany), The Great British R&B Festival, Antwerp R& B Festival, a pořádá turné po Španělsku, Francii, Itálii, Portugalsku a Argentině - vždy s obrovským úspěchem, protože rozmanitost hudebních vlivů v jejich podání (rock, soul, flamenco, latin, atd.) splňuje požadavky všech typů posluchačů a nyní zavítají i k nám - do České Republiky. Jedním z navštívených míst je již zmiňovaný BEDNA klub.

ODKAZ NA ONLINE REZERVACI VSTUPENEK

Prodej na e-vstupenka.cz


 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace