Přejít na menu Přejít na obsah

Velikáni rockové kytary vzdají hold Eddiemu Van Halenovi

7. 11. 2020

Pearl Novinky

Několik nejvýznamnějších kytarových osobností posledních desetiletí vzdá hold nedávno zesnulému Eddiemu Van Halenovi. Televizní speciál se koná již dnes 7. listopadu.

Slash, Kirk, Tom pro Eddieho
Slash (Guns N' Roses), Kirk Hammett (Metallica) či Tom Morello (Rage Against The Machine) uctí památku jednoho z nejvlivnějších kytaristů rockové hudby Eddieho Van Halena v rámci slavnostního večera 2020 Rock And Roll Hall Of Fame již dnes večer 7. listopadu. Van Halen zemřel 6. října tohoto roku, prohrál dlouholetý boj s rakovinou. Sám byl uveden do rock'n'rollové síně slávy v roce 2007. Televizní speciál odvysílá HBO ve 20:00 večer.

Červená kytara se vzorem jako symbol
Významné osobnosti světové i české rockové hudby, ale také mnozí méně známí kytaristé ho velmi často uvádějí jako svůj vzor či jako někoho, kdo je ve hře na kytaru výrazně ovlivnil. Jeho kytara nazývaný Frankenstein s typickým vzorem na červeném podkladě se stala jeho symbolem natolik, že je podle ní okamžitě rozpoznatelný.

Foto: archiv umělce

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace