Přejít na menu Přejít na obsah

Videoklip Finding Wonderland: 53 umělců z celého světa, mezi nimi i Václav Noid Bárta

14. 7. 2020

Pearl Novinky

V době, kdy kvůli koronavirové situaci nebylo možné vydat se za fanoušky přímo, vznikl jedinečný muzikálový klip k písni Finding Wonderland z autorské dílny amerického skladatele Franka Wildhorna. Mezi hvězdami světových divadelních scén se v něm objevil i Václav Noid Bárta. Ten tak pomyslně zastupuje Českou republiku ve společnosti výrazných osobností současného muzikálu.

Klip z karantény
Videoklip Finding Wonderland je zajímavým hudebním a vizuálním počinem „z karantény“, kdy se spojilo 53 muzikálových umělců z 12 zemí po celém světě. Společně zazpívali píseň z muzikálu Wonderland s hudbou Franka Wildhorna. Příběh muzikálu byl napsán na motivy knihy Lewise Carolla Alenka v říši divů a jejího pokračování Za zrcadlem.

 

Wildhorn si vybral Noida mezi své oblíbence
Frank Wildhorn je autorem muzikálů Jekyll & Hyde, Bonnie & Clyde či Carmen. Poslední jmenované dílo napsal přímo pro Prahu, potažmo Hudební divadlo Karlín. Právě tam se zrodila jeho spolupráce s Václavem Noidem Bártou, kterého si americký přípravný tým v roce 2008 vybral do muzikálu Carmen do role charismatického drsňáka, principála cirkusu a vrhače nožů Garcíi.
Nyní Wildhorn oslovil Bártu prostřednictvím ředitele Hudebního divadla Karlín Egona Kulhánka, aby se účastnil jeho „all star“ projektu. Vybíral si své nejoblíbenější zpěváky z celého světa, což Bártovi pochopitelně udělalo velkou radost. „Když jsme byli před lety s Luckou (bývalou manželkou Lucií Bílou – pozn. aut.) v New Yorku kvůli Carmen, všichni mě tam brali pouze jako doprovod, a ne jako zpěváka. Nyní mě těší, že mě vybrali jako reprezentanta za Česko,“ dodal.

Skoro jako z obýváku
Všichni vybraní umělci tedy natočili svou verzi písně Finding Wonderland a zaslali do USA. Frank Wildhorn s režisérem Philem Pricem shromáždili všechny nahrávky a společně je sestříhali do výsledné podoby. Většina zpěváků „vysílala“ přímo takřka z obýváku: obklopeni svými blízkými, dětmi, pejsky. Václav Noid Bárta natáčel ve svém domácím studiu, a i když má v klipu jen kratší úseky, dá o sobě náležitě vědět.

Text: Sylva Kaplanová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace