Přejít na menu Přejít na obsah

Vychází nové album skupiny The Fellas: Scarecrow

15. 9. 2016

Pearl Novinky

16. září vychází nové album akustické hudební skupiny The Fellas. Kolekce dvanácti skladeb navazuje hudebně na předchozí úspěšné nahrávky, navíc ale poutá silným vnitřním příběhem. Kapela zároveň představuje už druhý singl Bebe Hello. Křest CD se chystá na 20. října v pražském Paláci Akropolis.

Album Scarecrow, česky Strašák, mapuje v textech různé fáze souboje s úzkostí a strachem ze smrti, tak jak ho zažil kytarista kapely. „Bylo to nejtěžší období v mém životě, kdy jsem měl pocit, že se nemohu spolehnout na své tělo, ani na svůj rozum. Zhroutil jsem se a musel jsem přehodnotit svůj přístup k životu. Chci se teď ale podělit o ten pocit, jaké to je svého velkého nepřítele porazit,“ vysvětluje autor, kytarista Jonny Anděl.

Kapela zároveň představuje už druhý singl Bebe Hello, ke kterému nedávno natočila lehký letní videoklip ve stylu road-movie. „Navzdory vážným tématům v textech je naše nová deska optimistická a hudba na ní má podle nás energii plnou naděje. Proto jsme chtěli vyvážit temnější první videoklip It's Not Fair právě touto letní skladbou, kterou nabízíme fanouškům jako hlavní singl,“ vysvětluje zpěvák Tom Anděl. „V klipu se projíždím starým klasickým autem a zažívám krátké příběhy se ženami a dívkami různého věku, symbolizují tak trochu tutéž osobu v různých fázích života. Na konci se pak objeví i jako novorozeně! Je tak i symbolem nového začátku, tématu, které rezonuje celým naším albem.“

Desku Scarecrow připravili The Fellas v uplynulých dvou letech za pomoci několika producentů, včetně Američana Dannyho Sabera. Ten má za sebou třeba spolupráci s věhlasnými jmény jako jsou Rolling Stones, U2 nebo David Bowie. Zajímavé odstíny desce dodávají i hostující muzikanti, například zpěvačky Markéta Irglová a Tonya Graves. Obě se také objeví na koncertním křtu alba. Ten se chystá na 20. října v pražském Paláci Akropolis. Album vydává stejně jako debut kapely značka Indies MG.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace