Přejít na menu Přejít na obsah

Wacken odpálil další bombu: Holy Land rozehřejí Slipknot

1. 11. 2019

Pearl Novinky

Jako by toho bombastického nebylo dost už při oznámení prvních kapel pro příští rok - Wacken už  slibuje další pecku. Soupisku na příští rok obohatí americké hvězdy core metalu.
 
Šlechtou jsou Judas Priest, další bombou Slipknot
Severoněmecký metalový festival Wacken Open Air je již léta vskutku kultem. Každý rok sem přijíždí pětasedmdesát tisíc nadšených fanoušků oděných v černém a v džínovém, aby zde společně během tří dnů nabitých tvrdou muzikou i nehudebními zážitky vzdali hold těm nejlepším z nejlepších. A line-up opravdu vždy slibuje vysoce postavená jména. Příští rok rozduní festivalový areál například Mercyful Fate či Sodom, skutečnou šlechtou mezi pozvanými jsou pak Judas Priest. Nyní pořadatelé přidávají další smetánku: americké Slipknot.
 
Spravit si chuť
Maskovaní metalisté zpoza Atlantiku si výlet do Evropy občas udělají, jejich letošní koncert v Praze však s sebou nesl některé nepříjemnosti. Nevyhovující zvuk zkazil zážitek mnohým, kteří se na koncert svých oblíbenců těšili dlouhé měsíce. Naštěstí mají Slipknot věrné fanoušky (láskyplně nazývané "maggots"), kteří skákali pod pódiem na každý tón a výrazně přispěli k tomu, aby koncert neskončil úplným fiaskem. K našim západním sousedům to však není tak daleko a ti, kteří si stihli koupit vstupenku na příští ročník, si budou moci spravit chuť ve strhující atmosféře Wackenu se špičkovým zvukem.
 

 

 
 
Metalový cirkus
Wacken Open Air není jen tak ledajaký festival. Stejně jako dřív má ve znaku kravskou lebku na památku toho, že se koná na lukách, kde se pásly krávy typického holštýnského plemene. Ale dávno už je to jeden velký metalový cirkus, který zahrnuje velký hlavní areál (fanoušky přezdívaný Holy Land) se třemi obřími pódii pojmenovanými Faster, Harder, Louder, a několik menších areálů s pódií menšími, vše samozřejmě vhodně propojeno. Kempová plocha je tak rozsáhlá, že by se v ní fanoušek ztrácel, kdyby jednotlivé části nebyly označeny písmeny a "ulice" mezi nimi pojmenovány pojmy z rockové historie. V areálu samotném najdeme obrovský výběr občerstvení, ale již přímo před areálem se tyčí Kaufland Metal Markt - skutečný obchod, kde najdeme takřka cokoli z běžného sortimentu supermarketu, včetně vybavení pro kempování. A stánek s merchem? Fronty bývají obrovské a ty nejlepší kousky rychle vyprodané, ale úlovky každopádně  stojí za to - festival nabízí třeba i sprchový gel s logem nebo svíčku ve tvaru věže, jednoho ze symbolů města Wackenu. Koncerty největších hvězd se konají samozřejmě ve večerním programu - a bývá na nich opravdu velice těsno a plno. Příští ročník je celkově již jednatřicátý a má se nést v mayském a aztéckém duchu.
Tak sejdeme se příští rok na Holy Land? Rain or Shine!
 
Text: Sylva Kaplanová
 

 

 

 

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace