Přejít na menu Přejít na obsah

Walkmanz – hudební projekt ostřílených muzikantů

29. 11. 2019

Pearl Novinky

Hudebnímu světu se ve středeční podvečer představila nově vzniklá kapela Walkmanz. Celý tento projekt poutá pozornost posluchačů už svým pilotním singlem Až přijde láska, ke kterému vznikl velmi energický videoklip. Projekt mají na svědomí zkušení a ostřílení muzikanti René Rypar (kytara), Jaro Lukáč (baskytara), Zbyněk Raušer (bicí) a Thom Fröde (zpěv). Ti vsází na kvalitní nahrávky, zvuk a videoklipy, což se projevilo hned u prvního singlu.

Spojení síly a energie
Členové kapel Portless, Imodium, Recode The Subliminal a ex Support Lesbiens, ex Krucipüsk, ex Eleison a ex Animé se spojili a svůj um spolu s nadáním a ambicemi přetavili v silnou energickou rockovou muziku. „Řekli jsme si, že ať už bude mít tento náš projekt jakoukoliv životnost, tak budeme dělat vše na sto dvacet procent – chceme mít dobrý zvuk nahrávek a kvalitní klipy. Proto jsme se hodně soustředili na to, aby hned ten první videoklip byl opravdu velký. Věříme, že investice do něj se vyplatí. Byl poměrně náročný na realizaci a jeho natáčení trvalo dva dny. Použily se do něj různé efekty, animace, hodně času zabrala postprodukce. Video nabízí zajímavou dějovou linku i vizuální stránku,“ uvedl ke vzniku a natáčení singlu Tomáš Fröde.


Zajímavý klip
Námět, scénář a režie klipu připadly do rukou Michala Skořepy. Kapela sáhla po někom, s kým si bude rozumět. „Do týmu jsme chtěli člověka, kterého známe, a dá se s ním dobře komunikovat. I díky tomu je ten výsledek skvělý. Michal odvedl s kolegou, jenž se postaral o postprodukci, extrémní kus práce,“ přibližuje spolupráci se Skořepou Zbyněk Raušer.


Walkmanz ovšem nezahálí a již nyní oznamují svůj první společný samostatný koncert. Uskuteční se 2. dubna 2020 v pražském klubu FAMU. Na koncertech následně stráví jaro a také letní festivalovou sezónu, kde odehrají limitovaný počet open-airů. Budete je moci vidět v řadách takových hvězd jako IMT Smile, DESmod nebo Arakain, se kterými se vydají na jarní turné.

Text: Zuzana Žáková

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace