Přejít na menu Přejít na obsah

Žádná nová deska Amy Winehouse nevyjde. Zato bude dokument

4. 7. 2015

Pearl Novinky

Žádná nová posmrtná deska Amy Winehouse pravděpodobně nebude. Přinejmenším ne oficiálně. Vydavatelství Universal prý z morálních důvodů všechny nezveřejněné nahrávky zničilo. Zato do kin míří dokument o ní.
Tento měsíc (23. 7.) uplynou čtyři roky ode dne, kdy Britka Amy Winehouse vstoupila do tzv. Klubu navždy sedmadvacetiletých. Soulovou umělkyni zničil její divoký životní styl, který ji možná inspiroval k písni Rehab, ve výsledku však zapříčinil její úmrtí. Stává se, že po smrti výrazného umělce či umělkyně vycházejí nevydané nahrávky, které mají často jediný cíl – vynést svému vydavateli co nejvíce peněz. Na kvalitě mnohdy záleží již méně. Vydavatelství Universal, u kterého Amy Winehouse připravovala svou třetí desku, však nyní oznámilo, že zničilo demoverze nových skladeb – to proto, aby nemohly být nikým zneužity.


V prosinci 2011, tedy ani ne půl roku po smrti Amy, vyšla sice kompilační deska nevydaných písní a demonahrávek Lioness: Hidden Treasures, žádné další posmrtné album už ale očekávat nemáme. Místo toho do kin míří dokument s prostým názvem Amy od režiséra Asifa Kapadii. Dokument je portrétem předčasně zhaslého talentu na základě rozhovorů s lidmi, kteří ji měli možnost poznat blíž – její přátelé a spolupracovníci. Dokument uvidíme také v Česku, a to od srpna.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace