Přejít na menu Přejít na obsah

Zemřel legendární klávesista Keith Emerson z Emerson Lake & Palmer

11. 3. 2016

Pearl Novinky

Zprávu potvrdila kapela na svém oficiálním Facebooku a oficiálních webových stránkách slovy:

"S lítostí oznamujeme, že Keith Emerson včera v noci zemřel ve svém domě v Santa Monice v Los Angeles ve věku 71 let. Prosíme o respektování soukromí rodiny v těchto smutných chvílích."

Jeho spoluhráč Carl Palmer dodal:

"Jsem hluboce zarmoucen zprávou o odchodu mého dobrého přítele a hudebního parťáka Keitha Emersona. Keith byl něžná duše, jeho láska k hudbě a vášeň pro veřejné vystupování jako klávesista nebude mít obdoby ještě mnoho let. Byl průkopníkem a inovátorem, jeho hudební génius se dotýkal nás všech, kdo se pohybujeme ve světě rocku, klasické hudby a jazzu. Nikdy nezapomenu na jeho vřelý úsměv, smysl pro humor, přesvědčivé showmanství a oddanost tvůrčí práci. Jsem velmi rád, že jsem ho mohl znát a že jsme spolu v hudbě mohli udělat to, co jsme udělali. Odpočívej v pokoji, Keithe."

Klávesista Keith Emerson se narodil 2. listopadu 1944 a v roce 1970, kdy už měl za sebou bohaté zkušenosti s hraním v různých skupinách, založil "supergroup" Emmerson, Lake & Palmer společně se zpěvákem a kytaristou Gregem Lakem a bubeníkem/perkusionistou Carlem Palmerem.

Mezi léty 1970 a 1978 vydali studiová alba Emerson, Lake & Palmer, Tarkus, Trilogy, Brain Salad Surgery, Works Volume 1 a 2, a Love Beach between their formation and 1978. Pracovně se rozešli v roce 1979, v roce 1991 se ovšem zase dali dohromady a vydali desky Black Moon (1992) a In The Hot Seat (1994).

Emerson se kromě toho vydal na sólovou dráhu a slavil úspěchy jako autor filmových soundtracků.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace