Přejít na menu Přejít na obsah

Zemřel Rick Parfitt, kytarista kapely Status Quo

25. 12. 2016

Pearl Novinky

24. 12. nás opustil kytarista kapely Status Quo Rick Parfitt. Zemřel v souvislosti s komplikacemi po nedávném zranění ramene.

Rick Parfitt oznámil letos v říjnu odchod ze své domovské kapely. V létě prodělal po jednom z koncertů infarkt a rozhodl se ze zdravotních důvodů přestat s koncertováním. Plánoval však zůstat nadále hudebně činným – sólová kariéra by nepředstavovala takovou zátěž. V příštím roce měla vyjít jeho autobiografická kniha. 24. 12. však v nemocnici ve Španělsku podlehl infekci, která zkomplikovala léčbu zranění ramene po předchozím pádu.

Britští rockeři Status Quo jsou v hudebním světě skutečnými legendami – hrají již od roku 1962, kdy kapelu založil další kytarista Francis Rossi. Kapela tedy působí více než 50 let, Parfitt v ní hrál od roku 1967. Letos ji jako svého zahraničního headlinera pro rok 2017 oznámil festival „Benátská!“.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace