Přejít na menu Přejít na obsah

Zemřel Scott Weiland, zpěvák Stone Temple Pilots a Velvet Revolver

4. 12. 2015

Pearl Novinky

3. 12. 2015 ve věku 48 let náhle zemřel Scott Weiland, známý především jako zpěvák Stone Temple Pilots a Velvet Revolver. Weiland byl právě na turné se svou poslední kapelou Scott Weiland & The Wildabouts, smrt ho zastihla ve spánku v tourbusu v Bloomingtonu v Minnesotě, USA. Příčina smrti nebyla dosud oznámena, jeho rodina požádala o respektování soukromí.

Zpráva o Weilandově úmrtí

Weiland patřil v 90. letech ke známým tvářím grunge, se Stone Temple Pilots byli jednou z významných kapel tohoto stylu. Později byl vybrán jako zpěvák kapely Velvet Revolver, vzniklé na základech původních Guns'N'Roses poté, co se kytarista Slash distancoval od frontmana Axla Rose a jeho hudebních plánů, a s několika bývalými spoluhráči založil kapelu novou.

Stone Temple Pilots: Plush

Na Weilanda vzpomínají na sociálních sítích jeho bývalí spoluhráči. Slash, který v roce 2003 zformoval Velvet Revolver s Weilandem za mikrofonem, napsal:

"Je to smutný den. Odpočívej v pokoji, Scotte Weilande."

Později ještě připsal za celou kapelu Velvet Revolver:

"Jsme velmi smutní ze ztráty našeho starého přítele a spoluhráče z kapely, Scotta Weilanda. Prožili jsme se Scottem pořádný kus života a i v jeho nejtemnějších obdobích jsme pro něj všichni měli naději a lásku. Jeho umění bude žít dál, o tom není pochyb.

Naše nejhlubší soustrast a účast směřuje k jeho dětem, Noahovi a Lucy. Všichni jsme jezdili na turné po celém světě společně; naše kapela, manželky a děti...a stali jsme se velkou rodinou, která přetrvává do dnešních dnů.

Z jakéhokoli pohledu je to příliš smutné a brutální.

Odpočívej v pokoji, Scotte.

Slash, Duff, Matt a Dave"

I jiné hudební kolegy Weilandova smrt zasáhla. Nikki Sixx, baskytarista Mötley Crüe a SIXX A.M., napsal:

"Když mě zasáhne taková zpráva, první, co mě vždycky napadne je - měl(a) děti? Všechno zlé, co se nám v životě přihodí, se přenáší na ty nevinné duše. DOUFÁM, ŽE V TOM NEBYLY DROGY. #‪#‎RIPScottWeiland... Dál budeme hrát tvoji hudbu a tvůj hlas bude žít dál..."

Weiland se skutečně léta potýkal s drogovou závislostí, nemusí to však být nutně příčinou úmrtí, jak okamžitě začali spekulovat fanoušci. Nikki Sixx, který se sám ze závislosti úspěšně dostal a již mnoho let abstinuje, svá slova myslel skutečně jen jako doufání, jak o pár hodin později potvrdil:

"Když zemře člověk, který býval drogově závislý, každý začne předbíhat a domnívat se, že právě tohle je příčina smrti. Prosím počkejte na oficiální zprávy a modlete se za jeho děti a jeho blízké..."

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace