Přejít na menu Přejít na obsah

Aktuálně

Kurtizány z 25. avenue na pódia

10. 5. 2009

Redakce

Již delší dobu se na české hudební scéně hovoří o návratu skupiny Kurtizány z 25. avenue. Pravda, kapela se tu a tam v posledních letech příležitostně na pódiích objevovala, ovšem o letošním prázdninách bude její příchod na scénu mnohem výraznější.

Album Sunshine se jmenuje MGKK Telepathy

10. 5. 2009

Redakce

Skupina Sunshine, která vystoupí v létě na O2 Sázavafestu, oznámila název svého nového alba i čas vydání. V první polovině května vydá u brněnského nezávislého labelu X Production počin s názvem MGKK Telepathy.

Druhý klip Cocotte Minute

10. 5. 2009

Redakce

Skupina Cocotte Minute, další z akvizic letního O2 Sázavafestu v Kácově, se má momentálně velmi čile k světu. Její novinka Sado Disco minulý týden debutovala v oficiálním prodejním žebříčku IFPI na 24. místě a kapela k ní dotočila již druhý videoklip.

The Prostitutes se Španěly

10. 5. 2009

Redakce

Indiepunková parta The Prostitutes byla před dvěma lety zjevením na české hudební scéně a tímto úkazem zůstává nadále. V březnu vydala druhé album Hometown Zombies, které bylo jednak přidáno k části nákladu hudebního měsíčníku Filter a druhak bylo v běžném prodeji následující měsíc.

Xandria přiveze symfonický metal

10. 5. 2009

Redakce

Další ze zajímavých zahraničních kapel, které se na přelomu července a srpna představí na letním kácovském O2 Sázavafestu, je německá pětice Xandria. Vznikla před dvanácti lety v Bielefeldu a na evropské scéně patří k uznávaným kapelám, které skloubily symfonický cit pro muziku se základními metalovými prvky.

L.O.S. pokřtí novou desku 4. května ve Futuru

4. 5. 2009

Redakce

V pondělí 4. května zavítá kutnohorská grunge-rocková partička L.O.S. do pražského klubu Futurum, kde se chystá pokřtít svůj nový hudební počin s názvem Feeling box. Křest nového alba čeká i královéhradeckou kapelu Enter. „V rolích kmotrů se představí kamarádi z Rybiček 48," uvedli kutnohorští a dodali: „Mezi dalšími hosty se představí Divokej Bill, Imodium a Airfare." Kapela L.O.S. od svého vzniku, který se datuje k roku 1997 působila pod názvem Lure of Senses (česky žeton do loterie). S novým albem přišla i další zásadní změna. Martin Hon,  Karel Borovský, Jirka Matoušek a Radek Kolínský na nové desce hrají písničky v češtině.

Marek Ztracený je zlatý

4. 5. 2009

Redakce

Zpěvák Marek Ztracený posbíral za loňský rok spoustu ocenění. Vydal dobře hodnocené a posluchačsky úspěšné album Ztrácíš s absolutním hitem v podobě titulního singlu. Na sklonku roku se stal tuzemským objevem v anketě popularity Český slavík a měl i nominaci na Objev roku v cenách Akademie populární hudby Anděl 2008.

UDG pokřtili album

2. 5. 2009

Redakce

 Ústeckolabská skupina UDG zažila v úterý večer v solidně zaplněné Incheba Areně v Praze velkou slávu. Během svého dosud snad prostorově největšího koncertu totiž pokřtila své v pořadí třetí album nazvané Autoportrét.

Wohnout chystá druhý singl

2. 5. 2009

Redakce

Skupina Wohnout udělala před několika týdny experiment a nechala své fanoušky, aby si její nové album Karton veverek stáhlo za sebou určenou cenu z internetu. Podle neoficiálních zpráv tak učinilo kolem 45 tisíc fandů, přesná čísla však budou teprve známa.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace