Přejít na menu Přejít na obsah

Novinky

Hlasohled naučí jak naslouchat svému hlasu – s Ivou Bittovou a Smadar Emor

5. 12. 2013

Redakce

Příležitost učit se od nejlepších pravidelně nabízí účastníkům svých workshopů centrum pro práci s lidským hlasem Hlasohled. Na závěr roku připadají hned dvě originální akce. Vedení dílny, jež účastníkům otevře dveře do světa improvizace a kompozice, se ujme jedna z nejvýraznějších postav české alternativní scény, umělkyně s bezpočtem hudebních tváří Iva Bittová. 8. prosince na dílně s výstižným názvem Umět naslouchat svému hlasu představí účastníkům rozmanité způsoby, jak probudit své hudební myšlení a jak se vyjádřit prostřednictvím hudby.

METALLICA ZAHRAJE ČESKÝM FANOUŠKŮM NA AERODROME FESTIVALU

4. 12. 2013

Redakce

Americká skupina Metallica dnes ohlásila, že v létě příštího roku zavítá se svojí unikátní show Metallica By Request také do České republiky. 8.července na Aerodrome Festivalu vzdá poctu tuzemským fanouškům koncertem,  o jehož programu rozhodne samo české publikum.

Vladivojna vydává unikátní album scénické hudby.

2. 12. 2013

Redakce

Nové album skladatelky a zpěvačky Vladivojny La Chia s názvem Šraf je na světě teprve několik týdnů, ale fanoušci se už první prosincový týden mohou těšit na další studiové album této mimořádně nadané umělkyně. Vladivojna tentokrát vydává svou scénickou hudbu, kterou složila výhradně pro divadlo.

Borgore: po čertech dobrý DJ nažhaví fanoušky na Rock for People 2014

28. 11. 2013

Redakce

Izraelský producent a DJ Borgore s lehkostí žongluje mezi hudebními styly a míchá karty elektronickým hudebním puristům. 6. prosince v pražské MeetFactory vystoupí v rámci pekelné show s názvem Dubstep Lucipher Night, která zároveň bude i warm-up party Rock for People 2014. Tu ovládne coby jedna z nejdůležitějších (a také nekontroverznějších) postav současné taneční a elektronické scény.  

Edith The Show připomene v Praze a Brně malou dámu velkého srdce – Edith Piaf

26. 11. 2013

Redakce

Francouzský šanson je fenomén, který od poloviny minulého století tvoří jeden z pilířů moderní hudební kultury. Písně plné krásných melodií a zpravidla poetických textů vzbuzují nadále velké emoce. 4. prosince v podle očekávání vyprodané pražské Hybernii a 5. prosince v brněnském Bobycentru budou mít diváci možnost si připomenout 50. výročí úmrtí Edith Piaf – ženy, jejíž pozice královny šansonu je bezpochyby nesmrtelná. Před tuzemské publikum po tyto dva prosincové večery přestoupí aktéři veleúspěšného projektu Edith The Show.

Festival Kytara napříč žánry zakončí španělská flamencová fiesta mistra Tomatita a jeho syna

25. 11. 2013

Redakce

Energicky, stylově, v duchu setkání hudby a tance i dvou generací špičkových kytaristů bude pojato zakončení letošního festivalu Kytara napříč žánry.  Do Prahy ze slunného Španělska přijíždí mistr flamencové kytary José Fernándes Torres, známější jako Tomatito. V neděli 1. prosince tak publikum v pražském divadle Hybernia okusí to nejlepší z tradiční, temperamentní španělské hudby. 

Manhattan Transfer – legendy swingu – se už tuto neděli vrátí před české publikum

22. 11. 2013

Redakce

10 cen Grammy, 30 alb, 43 let na hudební scéně a nespočet hitů – to jsou Manhattan Transfer. Jedno z nejlepších vokálních uskupení na světě přijede již tuto neděli 24. listopadu představit do Velkého sálu pražské Lucerny evergreeny, které dodnes zní z éteru v tradičním podání, ale také jako coververze na elektroswingových tančírnách.  Ještě aby ne - písně, které spadají do repertoáru Manhattan Transfer, patří k tomu nejlepšímu, co kdy v žánru swingu, popjazzu, ale i gospelu vzniklo.

Již za pár dní… Zimní Masters of Rock 2013

19. 11. 2013

Redakce

Zima s sebou nepřináší jen chladné počasí, sníh, rýmu, ale také parádní jednodenní akci nabitou metalovou muzikou. Těšit se můžeme třeba na Children of Bodom, Kamelot, Soilwork, Amorphis a další. Jen pár dní zbývá do soboty 23.11.2013, do dne kdy odstartuje Zimní Masters od Rock 2013. Tentokrát už ne v zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně, ve kterém bylo kolikrát opravdu velmi chladno a chvílemi ani ty nejdynamičtější kapely nedokázaly publikum dostatečně rozehřát.

Metallica v kinech? Proč by ne, ale stojí to za to?

18. 11. 2013

Redakce

V současné době probíhá promítání zajímavého koncertně filmového počinu světoznámé kapely Metallica. V některých kinech již promítání proběhlo a v jiných je třeba ještě počkat. Bude však tento počin úspěšný i mimo fanoušky Metallicy?

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace