Přejít na menu Přejít na obsah

Novinky

Středočeský Kácov žije O2 Sázavafestem. Počasí mu přeje.

30. 7. 2009

Redakce

Největší tuzemský multižánrový festival O2 Sázavafest byl zahájen ve čtvrtek 30. července. Prvnímu oficiálnímu dni festivalu předcházel tzv. Warm-up day, na který dorazily tisíce nedočkavců. Stanové městečko se rychle zaplňuje a vše nasvědčuje tomu, že padne návštěvnický rekord. O2 Sázavafestu zatím přeje i počasí. Pořadatelům se podařilo za pomocí odvodňovacích úprav v terénu vysušit prostory areálu a zpevnit povrch.

O2 Sázavafest zavedl vlastní taxi službu a vlaky do Kácova budou posíleny

28. 7. 2009

Redakce

Na zájem fanoušků o O2 Sázavafest, který proběhne již příští týden, zareagovaly i České dráhy. Doprava do Kácova bude výrazně posílena. Festival nabídne i vlastní taxi službu. „Vzhledem k přestavbě železniční stanice Čerčany a výstavbě 4. koridoru je posílení dopravy zvláště obtížné. Přes provozní a kapacitní problémy bude posílení kapacit dopravy zajištěno," uvedl ředitel Krajského centra osobní dopravy Praha Alois Kašpar. Pro návštěvníky O2 Sázavafestu, kteří pojedou vlakem ze směru Praha, budou v Čerčanech mimo běžných osobních spojů zastavovat prakticky i všechny rychlíky, které podle Aliose Kašpara znamenají během tří návozových hodin okolo 5000 míst.

Zajímavosti českých interpretů na 9. ročníku O2 Sázavafestu

28. 7. 2009

Redakce

Letošní ročník největšího tuzemského multižánrového a multikulturního festivalu se uskuteční od 30. července do 2. srpna v areálu Malá Strana v Kácově. Do středočeského městečka dorazí jako hlavní hvězda Američan Moby, ale vedle něj vystoupí okolo 150 hudebních uskupení, která jsou velmi zajímavá a mnohá z nich si exkluzivně na O2 Sázavafest připravila specielní show. Na divoké Rybičkovké show v sobotu 1. srpna na O2 Sázavafestu nebude chybět ani talentovaná rockerka Bára Zemanová, která se stala hostem na nové desce české pop-punkové jedničky. Kutnohorská kapela Rybičky 48 dnes patří k nejstrměji stoupajícím hvězdičkám českého hudebního showbusinessu.

TZ-O2 Sázavafest 27.7. - Zámecká scéna už ve středu

28. 7. 2009

Redakce

Ačkoliv letošní ročník O2 Sázavafestu začíná oficiálně až ve čtvrtek 30. července, už ve středu se do středočeského města Kácov začnou sjíždět první příznivci hudby na tzv. Warm-up, který je má rozehřát na hlavní hvězdy festivalu, kterými jsou kupříkladu Moby, Freak Power, Die Happy nebo Jimmy Somerville. Hudba v Kácově bude znít až do nedělního rána, kdy produkce festivalu skončí. Pořadatelé slibují okolo 150 vystupujících uskupení. V programu jsou zahrnuta kromě hudby také taneční, kabaretní a divadelní vystoupení.

Na O2 Sázavafestu se bude létat vrtulníkem

28. 7. 2009

Redakce

Prohlédněte si celý areál pěkně z výšky v exkluzivním vrtulníku, vyzívají pořadatelé O2 Sázavafestu své návštěvníky na internetových stránkách festivalu. Během festivalu se hudebním fanouškům může naskytnout pohled na areál Malá Strana i přilehlé okolí z vrtulníku MD 520 N. „Čtyřmístný vrtulník (pilot + 3 cestující) létá rychlostí 180 km/hod, návštěvníci si tak budou moci prohlédnout celou akci během několika okamžiků. Potom záleží jen na nich, jak daleko si budou chtít zaletět," řekl za festival ředitel Pavel Kloupar. Další novinkou O2 Sázavafestu bude i písečná pláž, která od minulého roku vyrostla na břehu Sázavy v areálu festivalu. Z ní bude možný přístup do vody..

Pavel Jakub Ryba se vrátil z turné po Argentině a Chile. Zamíří i na Kypr

14. 7. 2009

Redakce

Nejznámější český baskytarista Pavel Jakub Ryba se minulý týden vrátil do České republiky z dalšího zámořského turné. Po úspěšném turné v USA dostal nabídku na další koncerty v Chile a Argentině, kde byl s kapelou ve složení Tomáš Křemenák (saxofony/akordeon), Jiří Kollman (perkuse), Dr. Boss (bicí/look station) od 21. června.

O2 Sázavafest se blíží a ceny vstupenek klesají!

9. 7. 2009

Redakce

Pořadatelé O2 Sázavafestu krátce po odhalení kompletního line-upu letošního ročníku snižují od 10. do 20. července cenu vstupenek o 200 korun. Právě uveřejnění celého čtyřdenního programu festivalu na internetových stránkách www.sazavafest.cz zvedlo nebývalý zájem o vstupenky. Čísla z předprodejů ukazují dvojnásobnou cifru než loni. „Lidé zareagovali úžasně. Ačkoliv jsme dali na náš web line-up až po zvýšení ceny vstupenek na 1 200 korun, v jejich nákupu nepolevili. Naopak. Vstupenky za 1 000 korun jsou odměnou právě pro tyto lidi a jejich kamarády, se kterými by rádi přijeli do Kácova.

L.O.S oslaví koncertem narození dcery kytaristy Karla Borovského

7. 7. 2009

Redakce

Kutnohorská rocková kapela L.O.S, která má za sebou přelomové jaro, během nějž stačili změnit název z původního Lure of Senses i vydat novou desku Feeling Box, který obsahuje mimo jiné singl Valenteen. S tím kapela výrazně zabodovala v rozhlasových hitparádách. Po koncertech na velkých festivalech ale kapela zmizela na měsíc z pódií. Proč? „Odjeli jsme jarní dvaceti koncertní turné, které jsme zakončili vystoupením na festivalech Votvírák a Sobofest," vysvětlil frontman Martin Hon a dodal ...

Rybičky 48 mezi sebe vezmou Honzu Štrupa z Medvěd 009

7. 7. 2009

Redakce

Česká pop-punková jednička Rybičky 48 ve složení Kuba Ryba, Petr Lebeda a Ondřej Štorek mezi sebe přibere nového člena. Má se jím stát zpěvák a kytarista Honza Štrup ze skupiny Medvěd 009. Premiérové společné vystoupení proběhne před koncertem finské rockové hvězdy The Rasmus na festivalu v Přeštěnicích. „Loni si s námi občas spontánně zahrál písničku Spratek Vratko Rohoň z Iné Kafé a ta atmosféra byla úžasná. Než vyrazíme na podzimní Vehicle tour s písničkami z nového alba, chceme fanouškům nabídnout zase něco navíc.

O2 Sázavafest odtajnil celý line-up měsíc před začátkem festivalu!

1. 7. 2009

Redakce

O2 Sázavafest 29. června slavnostně odtajnil na svých stránkách www.sazavafest.cz kompletní line-up. Celému festivalu začínajícímu ve čtvrtek 30. července bude předcházet tzv. Warm up day, který letos proběhne na zvláštní produkci Kácovské léto v centru města. Přístupná bude za dobrovolné vstupné už od středy. Ve čtvrtek v poledne se pro návštěvníky otevře i areál Malá Strana, kde zahrají například žánrovou cenou Anděl 2008 ocenění Prague Ska Conspiracy či Visací zámek, Post-it nebo Skyline.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace