Přejít na menu Přejít na obsah

Tiskové Zprávy

Chinaski skončili turné k Autopohádkám

25. 5. 2009

Redakce

Vystoupeními rozprostřenými do dvou dnů zakončila skupina Chinaski mimořádně úspěšné turné ke svým druhým Autopohádkám. V pražském Divadle Hybernia bylo samozřejmě dvakrát vyprodáno. Kapela navíc dostala od svého vydavatele, společnosti Universal Music,

Nová deska Marka Ztraceného se už nahrává

25. 5. 2009

Redakce

Objev roku Českého slavíka, Deska roku v kategorii Nejprodávanější debutové album 2008, třetí místo v Žebříku za píseň Ztrácíš a nově ocenění zlatá deska. To je „konto" Marka Ztraceného uplynulý rok. Přesto si do mladého muzikanta mnoho lidí rádo píchne. Co na to Marek? I na to odpověděl v exkluzivním rozhovoru pro Topzine.cz.

Michal Horáček dostal dvouplatinu

25. 5. 2009

Redakce

Michal Horáček žne úspěchy za své loňské album Ohrožený druh, na které nahrál své zhudebněné texty v drtivé míře s talentovanými zpěvačkami. V neděli večer obdržel od zástupce vydavatelské společnosti Sony Music dvojitou platinu, prestižní ocenění za prodej alba. Dosud se Ohroženého druhu prodalo na 30 tisíc kusů, což uvedené ocenění zaručuje.

Z Panamy odcházejí dva hráči

25. 5. 2009

Redakce

Jako „umírání v přímém přenosu" označila skupina Panama koncert, který se odehrál 1. května v Havlíčkově Brodě. Z její sestavy totiž odcházejí bubeník David a klávesista Džian a vystoupení v havlíčkobrodském klubu Effect bylo jejich poslední. Panama zahrála naposledy v zatím poslední sestavě a podle svých slov na internetových stránkách možná i naposledy pod stávajícím názvem.

Post-It dokončují nové album

21. 5. 2009

Redakce

Mohlo by se zdát, že o pražské rockové partě Post-It nebylo dlouho slyšet. Důvod této pravdy je ovšem, prostý. Čtveřice je momentálně ve studiu a nahrává nové album, kterým by chtěla posunout zvuk ze svých předešlých dvou studiových počinů.

Mnoho stylů New York Ska-Jazz Ensemble

21. 5. 2009

Redakce

Dalším ze zahraničních účastníků letošního letního O2 Sázavafestu v Kácově bude ska-jazzová parta z New Yorku s příznačným názvem New York Ska-Jazz Ensemble. U nás vcelku populární kapela se zformovala v roce 1994 a na jejím vzniku měli zásluhu především tehdejší členové skupiny The Toasters.

100ºC hráli se Slováky

18. 5. 2009

Redakce

Mariánskolázeňská skupina 100ºC nahrála naposledy album Brant Rock a videoklip k písni Cream, která je na něm ke slyšení, získal na začátku roku prvenství v kategorii Klip roku v cenách Óčka. Za sebou má koncerty na Slovensku, které absolvovala v březnu se spřátelenou kapelou Swan Bride, přičemž další skvělou slovenskou formaci Lavagance pozvala do Čech.

United Flavour končí turné

18. 5. 2009

Redakce

Mezinárodní kapela United Flavour má za sebou většinu turné po českých a slovenských klubech, kde se setkala se zájmem publika. Zvlášť stojí za vzpomenutí našlapané koncerty v Brně, Plzni, Nitře nebo Olomouci. Nyní se skupina připravuje na koncert v pražském Lucerna Music Baru.

Dying Passion pro milovníky tvrdšího stylu

18. 5. 2009

Redakce

Jak jste jistě zaregistrovali, na letošním O2 Sázavafestu, konaném na přelomu července a srpna ve středočeském Kácově, se představí i řada tvrdších kapel. V MusicMagazínu jsme představili už například The Gathering nebo německou Xandrii, nyní je čas nabídnou pohled na další pozoruhodnou sestavu, sice šumperské Dying Passion.

Innocens spojují ženský vokál s houslemi a samplerem

18. 5. 2009

Redakce

Začátkem roku 2006 dostal reálnou podobu projekt Innocens, který by měl být jedním z mnoha příjemných překvapení na letošním letním kácovském O2 Sázavafestu. S nápadem zkombinovat v tvorbě ženský vokál s akustickým zvukem houslí a samplerem přišel kytarista a skladatel kapely Mimesis Jaroush. Na cestě k jeho uskutečnění potkal vokalistku Katerinu, členku formace Nightwish Revival.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace