Přejít na menu Přejít na obsah

Tiskové Zprávy

V Brně uvedli divadelní hru Michala Viewegha

18. 6. 2009

Redakce

V brněnské Redutě Národního divadla měla 15. května premiéru první divadelní hra spisovatele Michala Viewegha Růže pro Markétu. Zavádí diváky do revolučních dnů roku 1989. Viewegh ji napsal už v roce 1991, ovšem teprve nyní se dostalo na její nastudování.

XII. století na album Dogma

18. 6. 2009

Redakce

Jihlavská gotickorocková formace XIII. století, vedená již léta letoucí zpěvákem Petrem Štěpánem, vydala nové album. Na sbírce nazvané Dogma se nezabývá pouze upírskou tématikou, jak bylo na některých předcházejících deskách obvyklé.

Xavier Baumaxa a jeho inspirace

18. 6. 2009

Redakce

Litvínovský písničkář Xavier Baumaxa, který bude jednou z hvězd letního O2 Sázavafestu v Kácově, se vyjádřil k tomu, kde bere inspiraci pro své skladby. „Je to tak, jak říkal Robert Nebřenský ze skupiny Vltava. Hudba je tanečnice, která se pak kolem textu již jen obtočí.

Rybičky 48 zahrají před The Rasmus a podpoří studentský internetový projekt

14. 6. 2009

Redakce

V sobotu 11. července večer zahrají Rybičky 48 na open air musicfestu v Přeštěnicích. Hned po nich na hlavní scéně vystoupí finská formace The Rasmus, které je letošní hlavní zahraniční hvězdou festivalu. Do České republiky zavítá jen na tento koncert v rámci svého turné k albu Black Roses vydanému loni v září. „Vystoupení Rybiček 48 před slavnou finskou čtyřku jsme zařadili na základě výborné spolupráce v minulých ročnících, a reflektuje početnou fanouškovskou základnu pop-punkové jedničky na domácí scéně," uvedl produkční festivalu Josef Kašpar.

Speed Caravan mixují rock s etnickou hudbou

14. 6. 2009

Redakce

Jedním ze zahraničních hostů letního kácovského O2 Sázavafestu bude francouzská formace Speed Caravan. Původně Alžířan Mehdi Haddab se v téhle partě sešel s baskytaristou Pascalem Teilletem (ten spolupracoval například s věhlasným Rachidem Tahou) a zabývají se společně etnickou hudební fúzí.

Prague Ska Conspiracy mají novinku

14. 6. 2009

Redakce

Na letošním O2 Sázavafestu si bezesporu přijdou na své milovníci ska. Jednou z formací, které je budou reprezentovat jsou Prague Ska Conspiracy. Ačkoliv kapela obdržela za svůj debut Life On Ropes z roku 2008 Anděla za album roku v žánrové kategorii ska a reggae, jejich v pořadí druhé CD Lies For Everyone se škatulky ska zase tolik nedrží.

Přijedou i Novozélanďané Gerda Blank

14. 6. 2009

Redakce

Dalším novým jménem ze zahraničí pro letošní O2 Sázavafest v Kácově je novozélandská alternativně-experimentální skupina Gerda Blank. Do svého názvu si dala jméno ženy zastřelené při pokusu dostat se v dobách normalizace přes Berlínskou zeď.

Ewa Farna chce spojit Lady Gaga a Linkin Park

14. 6. 2009

Redakce

Ewa Farna, jedna z nejznámějších puberťaček u nás, připravuje novou desku. Zpěvačka si povídala s Martinem Peškou a prozradila nejen vztah k rovnátkům, ale i to, že se na novém počinu snaží spojit styl Lady Gaga s Linkin Park.

Skyline mají nový videoklip

14. 6. 2009

Redakce

Skupina Skyline, které bude v pelotonu těch, jež se představí na letošním letním kácovském O2 Sázavafestu, hlásí vydání nového videoklipu se zpěvačkou Markou Rybin, jež se v kapele od loňského roku velmi výrazně usadila.

Kutnohorští L.O.S po 10 letech změnili název a vyráží na festivaly

14. 6. 2009

Redakce

Kutnohorská kapela L.O.S, kterou většina fanoušků zná jako věrného koncertního partnera české pop-punkové jedničky Rybiček 48, změnila po deseti letech své existence název z Lure of Senses na L.O.S. K této příležitosti vydali i novou desku, své první lisované CD, s názvem Feeling Box. Po singlu Valenteen sáhlo hned několik rádií, ve kterých skladba okamžitě bodovala. Zájem o kapelu současně stoupnul i ze strany pořadatelů velkých hudebních akcí.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace