Přejít na menu Přejít na obsah

Novinky

Oblíbení umělci v čele s Kathy Kelly podpoří svým online vystoupením Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

25. 11. 2020

Pearl

Spolek Trend vozíčkářů v Olomouci pořádá hned zkraje prosince druhý ročník Vánočního benefičního koncertu. Vzhledem k okolnostem proběhne tento koncert letos online místo na vánočních trzích, jak bylo původně plánováno. V programu vystoupí oblíbení umělci, z nichž několik prošlo talentovými soutěžemi, a těšit se můžeme i na vystoupení zahraničního hosta ze slavné zpívající rodiny.

Desmod posílá do psího a hudebního světa Kométu

24. 11. 2020

Pearl

Film Gump přináší divákům pohled na svět psíma očima. Vznikl na motivy knihy Gump – pes, který naučil lidi žít od Filipa Rožka. V Čechách se napsání písně k tomuto filmu ujal Marek Ztracený, na Slovensku se toho zhostila kapela Desmod a rapper Majself. Společně nahráli píseň, které však nevymysleli název. Tento úkol přenechali posluchačům slovenského Rádia Expres!, kteří se v pondělí dověděli vítězný název.

Electric Lady: Tereza Rays představuje Trilogii, velkolepý projekt tří klipů o tématech současného světa

23. 11. 2020

Pearl

Pár čísel na úvod – 3 skladby, 3 klipy, 17 měsíců příprav, 5 producentů hudby, 9 natáčecích dní, přes 400 stop v první písni, 6 nahrávacích studií nejen v ČR. Takový je jazykem statistiky projekt Electric Lady – Trilogy. Tři skladby v rock-dance alternative žánru, tři propracované videoklipy, několik příběhů ze života hlavní postavy projektu, hudebnice Terezy Rays, ale i celý současný svět vměstnaný do písní, videozáznamu, obavy z budoucnosti, námět k zamyšlení, kam to všechno povede. Trilogy 2020 vyjde jako EP a na cestě je i kompletní deska, která ale klapne asi až příští rok – vzhledem k současné koronavirové situaci musela kapela několikrát změnit všechny plány.

V nové netradiční hudební škole VIP4YOU budou učit hudebníci ze známých kapel

20. 11. 2020

Pearl

V současné době hledají hudebníci nové způsoby uplatnění, neboť již dvakrát zrušené a přesunuté koncerty znamenají výpadek příjmů i zvláštní prázdno. Muzikanti jsou zvyklí hrát, využívat své nadání a nástrojové dovednosti získané během dlouholeté hudební dráhy. Proto je potěšující, že i v této situaci vzniká něco nového, zajímavého, co možná přetrvá i do doby, kdy se budeme moci bez zákazů i vlastních obav sejít znovu pod pódiem: již od prosince se otevírá netradiční hudební škola VIP4YOU.

Dušan Neumann o Kenu Hensleym: Pusťte diváky dovnitř, zvukovku udělám před nimi

17. 11. 2020

Pearl

Začátkem listopadu nás všechny nepříjemně překvapila zpráva o úmrtí klávesisty a skladatele Kena Hensleyho, někdejší výrazné osobnosti Uriah Heep. U nás ho osobně znal Dušan Neumann, majitel olomouckého klubu Bounty Rock Cafe a pořadatel kulturních akcí. Právě jeho jsme požádali o krátký rozhovor o slavném muzikantovi, kterému dokonce pořádal několik koncertů. Dušan je pochopitelně zprávou o Hensleyho odchodu velmi zarmoucen, zároveň ale vzpomíná i s úsměvem a pochopením na některé historky, které se v rockovém zákulisí občas stávají.

Film Gump představuje titulní píseň Vítr do plachet

16. 11. 2020

Pearl

Film Gump, vyprávěný z pohledu psího tuláka, odkládá z důvodu koronavirových opatření svou premiéru na jaro. Online premiéru však právě má titulní píseň Vítr do plachet. Videoklip k ní prozrazuje něco málo z té části děje, která byla doplněna speciálně pro film.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace