Přejít na menu Přejít na obsah

Aktuálně

Námořník a hudebník Jeremy Loops přijíždí z Kapského města do Prahy, doplní ho festivalový objev roku Megaphone

10. 8. 2016

Redakce

/Praha/ Třicetiletý aktivista s námořnickými zkušenostmi Jeremy Loops vystoupí se svojí kytarou a loop stationem ve středu 17. srpna v pražské Stromovce. V kulturní prostoru Tiskárna na Vzduchu namíchá rodák z Kapského města moderní folk, hip hop, elektroniku i tradiční africkou hudbu. Jeho pražský koncert doplní objev letošní festivalové sezóny - kapela Megaphone.  

Industriální halu Pragovka v sobotu ovládne electro-swing v čele s Caravan Palace

10. 8. 2016

Redakce

/Praha/ V sobotu 13. srpna se v novém kulturním prostoru Pragovka Art District (Kolbenova 34a) uskuteční 1. ročník festivalu Swing Me Prague. Headlinerem festivalu jsou francouzští Caravan Palace se svou kombinací elekroniky a swingu. Doplní je silná česká jména jako Mydy Rabycad nebo Circus Problem. Vstupenky na festival jsou v prodeji za 790 Kč na NoLimits.cz a smsticket.cz, na místě pak za 950 Kč.

PJ Harvey se vrací do Čech s Hope Six Demolition Project

2. 8. 2016

PJ

Nestihli jste snad tuhle britskou hudební královnu na letošní Pohodě? Nevadí. Šanci máte právě 13. října ve Foru Karlín, kdy do Česka přiveze představit své letošní album The Hope Six Demolition Project (2016, Island Records).

REPORTÁŽ: Benátská! - festival plný kontrastů

2. 8. 2016

Pearl

Ve sportovním areálu Vesec/Liberec se o víkendu konal 24. ročník festivalu Benátská!, který zde od roku 2012 našel své nové domovské místo po přesunu z Malé Skály. Festival hostil hvězdy jako Tom Jones, Michael Schenker, Dragonforce, Olympic, Hana Zagorová, Arakain, Ewa Farna. Již z tohoto výčtu je jasné, že byl program opět náležitě pestrý, a zvláště letošní ročník byl ve znamení výrazného střídání žánrů především na hlavním pódiu Gambrinus Stage.

Skillet se vracejí - na podzim zahrají v Praze a Brně

2. 8. 2016

Redakce

Pouhých pár týdnů po svém strhujícím vstoupení na festivalu Rock for People vyslyšeli američtí rockeři Skillet zbožná přání svých fanoušků a potvrdili, že se už na podzim vrátí zpět. A aby dobrých zpráv nebylo málo, oznamují hned dva samostatné koncerty – ve středu 30. listopadu vystoupí v brněnském Semilassu a v neděli 4. prosince v Malé sportovní hale v Praze. Jako předkapela se premiérově představí rocková parta z Ohia Red Sun Rising.

Finlandia Mácháč 2016 je z 80% vyprodán a představuje kompletní line up

30. 7. 2016

Redakce

Různé skutečnosti se během posledních pár let staly u festivalu Finlandia Mácháč takřka tradicí. Od roku 2011 je festival vždy dvoudenní a od roku 2013 zároveň vždy kompletně vyprodaný. Podobný scénář, který zarmoutí většinou všechny, kteří nechávají nákup vstupenek na posledních chvíli, se s největší pravděpodobnosti odehraje i letos.

Kunětická hora – česká scéna mezi kukuřicí a obilím

24. 7. 2016

Skuli

Hrady CZ je tuzemský festival s relativně velkou tradnicí. Původně České Hrady, následně rozšířeny i o několik hradů moravských a teď už dokonce i na Slovensku. A jaká byla druhá zastávka této festivalové tour populárních českých a slovenských kapel na Kunětické hoře u Pardubic?

Festival Hrady CZ se po Točníku přesouvá na Kunětickou horu

20. 7. 2016

Nicola Bernard

  Dvanáctý ročník letního kulturního festivalu Hrady CZ se po zahájení na Točníku přesouvá 22. a 23. července na louky pod hradem Kunětická hora nedaleko Pardubic. Hlavní hvězdou festivalu je letos kapela Kabát, která zde vystoupí v sobotu před půlnocí. V pátek se festivalový areál se dvěma pódii otevře v 16 hodin, první koncert vypukne již v půl šesté a fanoušci se mohou těšit na kapely a interprety Mandrage, Monkey Business, Pražský výběr nebo Xindla X či Rytmuse a Vladimira 518 ve speciálním společném setu vytvořeném pouze pro festival Hrady CZ. O sobotní hudební program se postarají například kapely No Name, Divokej Bill či Mňága a Žďorp a další skupiny a interpreti. Během léta bude festival putovat vždy v pátek a sobotu po českých a moravských hradech Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a Bezděz. Letos poprvé se také pod názvem Slovenské hrady zastaví a svou pouť ukončí 10. září na hradě Červený Kameň na Slovensku. Permanentky na festival lze ještě do dne před akcí zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu

Hudební divadlo Karlín na letních festivalech - již od zítřka!

14. 7. 2016

Pearl

Již před pár měsíci bylo avizováno, že umělci z Hudebního divadla Karlín vyrazí letos na festivaly se svým programem založeným na písních z muzikálů hraných v tomto divadle. Součástí programu bude - stejně jako v divadle - živý orchestr a pěvecká company. Těšit se můžeme na Kamila Střihavku, Báru Basikovou, Jiřího Korna, Václava Noida Bártu, Jana Toužimského, Mariana Vojtka, Bohouše Josefa, Kamilu Nývltovou, Evu Burešovou, Romana Škodu, Veroniku Mertovou a další. 45minutový program obsáhne písně z muzikálů Aida, Carmen, Producenti, The Addams Family, Jesus Christ Superstar či nově připravovaného Bonnie & Clyde.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace