Přejít na menu Přejít na obsah

Reporty

První ročník Aerodrome festivalu přinesl slušný nášup

16. 8. 2013

Redakce

aneb divoký večer svérázných Killswitch Engage, irských Flogging Molly, punkerských Nofx a dlouho očekávaní SYSTEM OF A DOWN. S blížící se šestnáctou hodinou dav před branami houstl, pokud jste tou dobou nebyli v areálu, pravděpodobně jste litovali té tlačenice. Suma sumárum se na festival přišlo podívat okolo 17 000 návštěvníků. Nakonec to nezvládly ani mobilní sítě a zavolat si bylo takřka nemožné.

Subulcus – středověká hudba na dosah

13. 8. 2013

Redakce

Nedávno se na hradě Hukvaldy konala zajímavá akce s názvem „Dobývání Hukvald“. Kromě mnoha rytířů, sličných panen a potulných řemeslníků se svými krámky se zde nacházela i trojice muzikantů, kteří na vlastnoručně vyrobených nástrojích nádherně dotvářeli atmosféru dobovými skladbami.

Report: v centru Budapeště se vynořil tajuplný ostrov plný kultury, Sziget

15. 8. 2014

Redakce

Napadlo vás někdy zkombinovat Rock For People, Trutnov Open Air a Colours of Ostrava dohromady? Zkuste si tuto formaci vynásobit ještě desíti a přiblížíte se tak realitě mega párty jménem Sziget, the island of freedom. Aby toho nebylo ještě málo, představte si, že toto celé se koná v centru Paříže. Paříží východu se totiž dá nazvat Budapešť, hlavní město Maďarska. Zde 5. 7. odstartovala kulturně hudební akce roku, která několikrát vyhrála ocenění nejlepšího velkého festivalu v Evropě.

Report: Iron Maiden - Maiden England, Synot Tip Aréna, 29.7.2013

1. 8. 2013

Redakce

Poslední červencové pondělí se neslo ve znamení lijáku a heavymetalu. A oboje bylo grandiózní. Málokomu musím představovat britskou stálici na poli metalu Iron Maiden. Tato kapela, která úspěšně brázdí svět již skoro 40 let je jedním ze symbolů NWOBHM – New Wave of British Heavy Metal, a troufnu si tvrdit, že je z této éry tím nejlepším.

Report: Master sof Rock 2013 – 3. Část

29. 7. 2013

Redakce

Čtvrtek a pátek tohoto festivalu jsme probrali v minulých částech. Dnes se podíváme na zbylé dva dny, ve kterých jsme měli možnost vidět takové pecky jako velkolepý projekt Tobiase Sammeta jménem Avantasia, hororově vzhlížející monstra z kapely Lordi, kytarovou legendu Yngwie Malmsteen, ale i české Harlej, Dymytry nebo Debustrol a mnoho dalších.

Report: Masters of Rock 2013 – 2. Část

24. 7. 2013

Redakce

V první části reportu jsme se podívali na prostředí festivalu a kapely, které si zahráli v první den, tedy ve čtvrtek. Dnes nás čeká další festivalový den, pátek, ve kterém se předvedlo hned několik zajímavých kapel, kterým vévodí Rage a Lingua Mortis Orchestra. Jako každé jiné ráno na festivalu Masters of Rock začali lidé vylézat ze stanů už kolem sedmé hodiny ranní.  

Ohlednutí se za 13. ročníkem OAMF v Přeštěnicích s fotoreportem

19. 7. 2013

Redakce

Open Air Music Fest Přeštěnice 2013 je za námi a my vám přinášíme krátké shrnutí s dojmy a rozšířenou fotogalerii ze všech třech dnů. Mluvili jsme také s produkčním festivalu Josefem Kašparem.Třináctý ročník festivalu v Přeštěnicích je za námi, tak si jej v krátkosti zhodnoťme. Na šesti stagích proběhlo během tří dnů přes 100 vystoupení.

Report: Masters of rock 2013 – 1. část

17. 7. 2013

Redakce

Snad každý z nás někdy slyšel o tomto hudebním festivalu, na který se rok co rok sjíždí několik desítek tisíců lidí, aby propadli rock/metalovému šílenství a užili si tak pár dní skvělé dovolené. Nejinak tomu bylo i letos. Festival sice začínal až ve čtvrtek, ale již ve středu se kolem areálu likérky Rudolfa Jelínka, ve kterém festival probíhal, začaly objevovat první stany a s nimi i postavy v černém oblečení s kovovými doplňky, těžkými boty a různými nášivkami.

Vysočina Fest – to nejlepší na konec

14. 7. 2013

Redakce

Sobota byla posledním festivalovým dnem a bez nadsázky lze o celé akci říci, že se více než povedla. Oproti pátku byla sice sobota, co se týče návštěvnosti slabší, a to i přes skutečnost, že seznam kapel na poslední festivalový den tvořila samá zvučná jména. Mimo hlavní pódium se opět velké pozornosti těšila Soul Music Club Stage, na které se střídaly žánrově různorodá uskupení hudebníků převážně z Česka.

Poslední den v Přeštěnicích v rytmu afrických bubnů

14. 7. 2013

Redakce

Ve stále skvělém počasí vystoupili v sobotu v Přeštěnicích italští Vanilla Sky. Kvůli večernímu koncertu v Mnichově nastoupili v ne zcela atraktivním čase při třetí odpolední, s nelehkým úkolem se ale statečně poprali. Dříči z Říma nastoupili před asi desítku postávajících a několik desítek posedávajících diváků, nenechali se ale odradit a dobrou komunikací s publikem, pobíháním s kytarami mezi lidmi a hlavně kvalitním přednesem během setu přilákali mnoho dalších.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace