Přejít na menu Přejít na obsah

Reporty

Beseda. Festival který u nás nemá obdoby.

9. 8. 2018

Skuli

Letos již po 26. patřil topolový hajek v Tasově Besedě. Tentokrát poprvné bez přídomku "u Bigbítu". Pravdou je, že od dob, co tam hráli Citron a Láďa Křížek již pominuly. To ovšem na kvalitě tomuto příjemnému festivalu neubralo. Ba právě naopak.

Alt-J včera otřásli vyprodaným Forem Karlín

5. 2. 2018

Redakce

Již měsíc před samotných koncertem byli Alt-J beznadějně vyprodaní, a bylo tak nadmíru jasné, že se české publikum na jejich první samostatný koncert těší. Přestože už si někteří mohli jejich premiéru odbýt před dvěma lety v rámci festivalu Colours Of Ostrava, příjemné prostory a akustika Fóra Karlín nabízí přece jen lepší zázemí pro koncerty kapel tak výjimečného zvuku jako jsou Alt-J.

Dlouhé čekání na první český koncert Gorillaz se vyplatilo

15. 11. 2017

Skuli

Podle některých "nejpřeceňovanější kapela světa", která by bez své vizuální show a zvučného jména Damona Albarna, známého především z Blur, rozhodně neměla šanci prorazit. Kapela, která předchozí album The Fall nahrála kompletně na iPad a její členové jsou vlastně kreslené postavičky. Gorillaz. I přes to všechno jsou pro mnohé symbolem "dospívaní" a přelomu tisíciletí, neb album Gorillaz v roce 2001 zaznamenalo nečekaný úspěch a dokonce pomohlo kapele k zapsání do Guinessovy knihy rekordů jako "nejslavnější virtuální kapela světa". Kupodivu u nás vystoupili letos teprve poprvé. 

Beseda u Bigbítu: objevování, překvapení i tradice

7. 8. 2017

Skuli

Letos se již po pětadvacáté v topolovém hájku u Tasova údálo něco neskutečného. Festival Beseda u Bigbítu, který je na naše poměry skutenčně unikátní úplně ve všem. V lokaci, hudební náplni, přístupu pořadatelů i v chování návštěvníků. Kdo nebyl, o dost přišel.

Hrady CZ - Na Kuňce to letos bylo skutečně dechberoucí

24. 7. 2017

Skuli

Doba, kdy se velké festivaly snažily k našlapanému programu českých hudebníků přihodit nějaké lákavé zahraniční kapely a naopak, už pomalu ustupuje. Jsou akce, které se soustředí především na zahraniční hudbu a nemají potřebu doplňovat line-up většími českými interprety a pak naopak takové, které se zaměřují především na ta nejzvučnější jména, co současná česká, potažmo slovenská, hudební scéna nabízí. Nejvýznamějším z nich je HRADY CZ. A my jsme se byli o víkendu podívat na "druhé zastávace" tohoto festivalového tour a to konkrétně na Kunětické hoře u Pardubic.

Chester to dokázal, Linkin Park předvedl v Praze nezapomenutelnou show

12. 6. 2017

Jakub Konopka

Mnoho fanoušků Linkin Parku slavilo v neděli svátek, protože tahle legenda se po dlouhých devíti letech čekání opět vrátila opět České Republiky, aby se předvedla na 4. ročníku Aerodrome festivalu. Tento festival tu sice je velmi krátkou dobu, ale díky velice kvalitnímu linupu si vybudoval skvělé jméno. Jako další vystupující byli Simple Plan, Machine Gun Kelly, Royal Republic a Counterfeit.

Tak trochu jiný Majáles

14. 5. 2017

Skuli

Je tu máj, čas nejen lásky, ale též Majálesů. A ten se nevynul ani Pardubicícm. 12. a 13. 2017 května to tu skutečně žilo!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace