Přejít na menu Přejít na obsah

Rock a Metal

Osobnosti metalu: Christopher Lee a.k.a. hrabě Dooku ze Star Wars

7. 6. 2014

Jakub Konopka

Možná vám toto jméno něco říká, no mělo by! Sir Christopher Lee, který nedávno (27. května) oslavil své 92. narozeniny, je takřka ikonou filmového průmyslu. Můžete ho znát například díky roli hraběte Dooku ve Star Wars, také ztvárnil postavu Sarumana v Pán Prstenu a za mnoho dalších rolí můžeme jmenovat třeba ještě roli Drákuly.

Dymytry a nové album Homodlak (2014)

11. 3. 2014

Redakce

Ještě jste neslyšeli kapelu Dymytry? To je zvláštní, jedná se totiž o velmi aktivní českou kapelu s rychle rostoucí základnou fanoušků. Jejich žánrem je psy-core jak sami říkají a v současné době vyrážejí na tour spolu s kapelou Arakain, se kterými dokonce nahráli společný song.

Finská kapela Turisas a battle metal

28. 9. 2013

Redakce

Rudá barva s černými pruhy v obličeji, kožené a kožešinové oblečení s kovovými doplňky a hudba bojovně zaměřená a burcující své posluchače, podobně jako burcoval Russel Crowe svou armádu na začátku filmu Gladiátor, to je kapela Turisas a jejich battle metal.Tato finská formace začala vznikat v roce 1997 a o rok později byla pojmenovaná jménem starodávného finského boha války, jehož jméno je Turisas (známý také jako Iku-Tursas, Meritursas nebo Tursas) a toto jméno využívá dodnes. 

Folk metaloví Finntroll vydali video-ukázku k připravovanému albu.

19. 3. 2013

Redakce

Finntroll je finská folk nebo lépe řečeno trol metalová kapela s mnoha věrnými fanoušky, které si získala hlavně díky své netradiční muzice, ve které jsou slyšet folkové rytmy a nástroje, ale také pořádná dávka elektrických kytar a to vše v doprovodu opravdu rázného tvrdého zpěvu, který přechází v řev a určité pasáže tak dokonale vytvrzuje.

Pohled do minulosti: metalová opera Aina

15. 3. 2013

Redakce

Jedná se spíše o zajímavý projekt než plnohodnotnou kapelu, který by se dal lehce přirovnat k Avantasii a její prvotní tvorbě Metal Opera - part 1 a 2. Bohužel se svět dočkal pouze jednoho alba tak si ho zkusme připomenout. Aina a její jediný počin vydaný v roce 2003 s názvem Days of Rising Doom – The Metal Opera vypráví epický fantasy příběh o vymyšleném království jménem Aina, který nám kapela předvádí v metalovém pojetí.

Španělský symfonický power metal s prvky klasické hudby jménem Dark Moor.

13. 3. 2013

Redakce

Kdo by neznal a neměl rád klasickou hudbu z per slavných skladatelů, jako byl Mozart, Bach, Vivaldi, Beethoven. No a teď k tomu přidejte trochu španělské kultury, elektrických kytar, baskytar a propracovaných bicích. Výsledkem Vám bude kapela Dark Moor, jejichž některé songy obsahuji pasáže známých klasických skladeb spolu s moderním zvukem a čistým zpěvem.

Power metalová banda Freedom Call známá pro svůj „Happy metal“.

12. 3. 2013

Redakce

„Happy metal? Co to sakra je?“ Pro porozumění bude nejlepší zajít si na koncert této kapely nebo aspoň poslechnout něco z jejich tvorby. Spousta sól, vyhrávka za vyhrávkou, věčně veselý a usměvavý frontman kapely zpívající lehce zapamatovatelné zpěvové linky, které nutí člověka pobrukovat si a zpívat s kapelou již od první sloky.

King Diamond a jeho „horror metal“.

11. 3. 2013

Redakce

Jistě každý fanoušek metalu někdy zaslechl jméno King Diamond nebo zahlédl fotografii sympatického pána v klobouku s černo bílým pomalovaným obličejem (nemyslíme Alice Coopera), který vypadá jako by právě vystoupil z plátna filmových hororů. Pojďme se na něj podívat blíže.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace